O adolescentă a fost găsită spânzurată în pădure, la aproximativ o săptămână după ce a plecat de acasă spunând că merge să-şi ia îngheţată. Între timp, a ieşit la iveală faptul că cea pe care o considera prietenă i-a folosit contul de Instagram după ce fata îşi pusese capăt zilelor.

Suzy a plecat de acasă pe data de 9 mai. Pe 11 mai a fost dată dispărută, iar pe 15 mai a fost găsită spânzurată într-o pădure.[Adevărul]

Publicitate

Pe parcurs ce ancheta înaintează ies la iveală noi amănunte legate de anturajul copilei. Dar şi despre noi decizii care se iau în acest dosarul de ucidere din culpă deschis în acest caz.

De exemplu, în urma mesajelor puse la dispoziţia anchetatorilor de un amic al fetei, s-a luat decizia ca tatăl acesteia să fie cercetat penal.

Rămâne de văzut dacă va fi anchetat pentru viol sau tentativă de viol.

Foto stânga: Instagram | Foto dreapta: locul în care a fost găsit cadavrul

Prietena i-a folosit contul de Instagram

Prietena fetei, cea cu care a plecat de acasă la distracţie pe islaz, unde s-au întâlnit cu mai mulţi băieţi, a recunoscut că a postat în numele fetei dispărute pe Instagram.

Publicitate

Aceasta i-a folosit contul de Instagram mai multe zile la rând, profitând de faptul că amica şi-a accesat contul de pe telefonul ei.

A postat poze chiar din zona unde ulterior Suzy a fost găsită moartă. De asemenea, a postat şi o melodie cu un mesaj înjositor: „I´m a bitch.”„Sunt o cur*ă”.

Ulterior, a declarat că, „probabil”, ar fi trebuit să spună acest lucru anchetatorilor. În acest mod, i-a îndrumat pe piste greşite.

Anchetatorii au fost puşi pe piste greşite, după ce au văzut activitate pe contul fetei de Instagram, pe care existau postate, după ziua în care a dispărut, mesaje cel puţin dubioase.

„Suzy acadea”, „Regina din iad”, precum şi o melodie în care părea că proprietara contului recunoaşte că este o fată de moravuri uşoare: „I´m a bitch”, au fost câteva dintre mesajele pe care le-a postat aşa-zisa prietenă.

Publicitate

În urma bănuielii anchetatorilor, a fost descoperit telefonul de pe care au fost postate mesajele.

Era chiar al prietenei şi colegei sale, Georgiana, fata alături de care şi-a petrecut ultima zi din viaţă.

Reacţia tatălui

„Cum pleci tu de acasă, te duci după îngheţată, te distrezi şi apoi îţi pui capăt zilelor?” a afirmat acesta.

Tatăl copilei s-a declarat ferm convins că aceasta a fost omorâtă şi nicidecum că s-a spânzurat singură cu şireturile de la încălţări.

De altfel, în timpul căutărilor, a cerut de mai multe ori să se ia măsuri împotriva Georgianei, fata cu care fiica lui a plecat la distracţie. 

Publicitate

„Apăreau o serie de mesaje înjositoare, postate în numele ei, pe contul ei, chiar de către cea pe care o considera prietenă. Aceasta a profitat de faptul că şi-a accesat contul de Instagram de pe telefonul ei şi nu s-a deconectat. Suzy nu mai avea telefon, fiindcă era pedepsită. I-l luaseră părinţii. Or, dacă minora ar fi fost în viaţă, era imposibil să nu-şi acceseze conturile de socializare. Este anormal să postezi despre tine că eşti o ”cur..ă”, deci, ar fi văzut mesajele şi le-ar fi şters”, susţin surse din anchetă.

Este vorba despre mesaje care au apărut după data la care Suzy se presupune că s-ar fi spânzurat.

Rezultatul autopsiei

În urma autopsiei, s-a constatat că Suzy a murit ca urmare a unei asfixii mecanice.

De asemenea, nu s-au găsit semne de contact sexual recent. Acest lucru ar putea scoate din ecuaţie violul urmat de uciderea fetei.

Cum nu este foarte clar dacă a fost sau nu sinucidere, cercetările vor continua.

Publicitate

Urmează a se stabili dacă a fost o crimă, sinucidere sau dacă minora ar fi fost împinsă să recurgă la acest gest regretabil.

Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele