Acasă SciTech O femeie și-a pierdut urechea, iar medicii i-au crescut alta pe braț

O femeie și-a pierdut urechea, iar medicii i-au crescut alta pe braț

235
0

Shamika Burrage, o femeie soldat, a fost aproape de moarte într-un accident de mașină. A scăpat, dar şi-a pierdut urechea. Cu ajutorul unei proceduri neobişnuite doctorii i-au reconstruit și „crescut” urechea sub piele, iar mai apoi au reușit să o reatașeze la loc.

Urechea a fost „crescută” sub pielea antebrațului drept. Nu au fost necesare proteze. În schimb, chirurgii i-au folosit propriul cartilagiu al pacientei.[The Washington Post]

Urechea a fost ulterior atașată pe locul inițial de chirurgii de la Centrul Medical Army William Beaumont, din El Paso. Oficiali ai Armatei au declarat că operația a fost un succes.

De asemenea, femeia și-a recuperat și auzul.

Pentru a îi reconstrui total urechea, medicii au sculptat una nouă cu ajutorul unui cartilagiu extras din coastele lui Burrage.

Urechea a fost mai apoi plasată sub pielea antebrațului pentru a o lăsa să crească.

După ce şi-a pierdut urechea, medicii i-au reconstruit alta pe antebraţ

Procedura este una dintre cele mai complicate construcții de urechi din SUA.

Procedura permite formarea de noi vase de sânge în cartilagiu.

Astfel, atunci când se va recupera complet, Burrage va putea să își simtă normal urechea.

Doctorii spun că dacă ar fi intervenit 30 de minute mai târziu, probabil pacienta ar fi sângerat până la moarte.

Accidentul în care şi-a pierdut urechea

Accidentul a avut loc în anul 2016. Anvelopa din față a mașinii pe care o conducea a explodat. Asta a făcut mașina să alunece, înainte să se răstoarne de mai multe ori.

Burrage se afla în mașină cu verișoara ei care era însărcinată.

În timp ce verișoara ei a reușit să scape cu câteva răni minore, Burrage a suferit leziuni la cap, precum și facturi de compresie în coloana vertebrala.

Cu toate că operația de reconstrucție a urechii a fost prima de care un soldat a beneficiat, ideea de creștere a urechilor nu este nouă pentru știință sau medicină.

În anii ’90, o fotografie ciudată, dar reală, a unui șoarece care avea un fel de ureche umană atașată de spate, a fost larg răspândită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here