De când există omenirea pe Pământ, rasa umană a prezis când și cum se va sfârși lumea. De la coliziunea cu planeta Nibiru, până la acceleratorul de particule şi previziunile dubioase ale lui Isaac Newton, de-a lungul timpului au existat multe teorii care prezic sfârşitul existenţei noastre. Să analizăm mai îndeaproape câteva dintre cele mai populare teorii despre „Sfârșitul lumii” – atât pe cele nebunești, cât și pe cele ceva mai raționale.

Când cred adepții teoriilor conspiraţiei că va avea loc Sfârşitul Lumii?

David Meade, un numerolog creștin, continuă să creadă că lumea se confruntă cu o perioadă de Apocalipsă care se va încheia în anul 2024. Acesta a prezis pentru prima dată că Planeta X sau Nibiru se îndreaptă spre Pământ și că va nimici omenirea pe 23 septembrie 2017.

Dar după ce predicția sa ridicolă, bazată pe coduri numerice criptice, presupuse a fi ascunse în Biblie, nu s-a întâmplat, Meade și-a schimbat afirmațiile bizare. Numerologul a declarat ulterior că oamenii au înțeles greșit profeția sa și că Apocalipsa va avea loc pe o perioadă de șapte ani.[sursa]

Controversata carte a lingvistului Zecharia Sitchin, apărută în anul 1976, intitulată „A douăsprezecea planetă”, susține că Nibiru este locuită de o rasă extraterestră numită Anunnaki, la care în Biblie se face referire sub numele de Nephilim.

Sfârşitul Lumii a fost prezis de numeroşi teoreticieni de-a lungul existenţei rasei umane

Teoreticienii conspirației au susținut că racheta Space X a lui Elon Musk, care urma să ajungă pe orbită în anul 2022, va ajuta la „distrugerea lui Nibiru”, deși NASA a negat existența acestei planete secrete. Evident, Nibiru nu a fost distrusă de racheta lui Musk.

Una dintre celelalte profeţii ale lui David Meade a sugerat că, pe 23 aprilie 2018, Soarele, Luna și Jupiter se vor alinia în constelația Fecioarei, declanșând începutul Răpirii Biblice, o referință la 1 Tesaloniceni 4:16-17 când „cei vii” și „cei morți înviați în Hristos” vor fi „răpiți … în nori” pentru a întâmpina pe Iisus care se întoarce pe Pământ.[sursa]

David Meade credea că, în această noapte, misterioasa „planetă a morții” Nibiru va apărea pe cer, declanșând declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial, ridicarea lui Anticrist și șapte ani de Tribulație.

În mod deloc surprinzător, acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Profeţiile lui Isaac Newton

În ciuda faptului că a fost nașul fizicii moderne, descoperind inclusiv legea gravitației, Isaac Newton a fost, de asemenea, un om religios interesat de ocultism şi un tip destul de bizar.

• CITEŞTE ŞI:  10 femei care nu se epilează pentru a da o lecţie societăţii

Prin urmare, predicția sa conform căreia omenirea va fi nimicită până în anul 2060 s-a bazat exclusiv pe credința sa profundă în creștinism.

Documentul scris de Isaac Newton

Newton și-a bazat teoria pe Cartea lui Daniel din Biblie și a calculat că data Apocalipsei va fi exact la 1.260 de ani de la formarea Sfântului Imperiu Roman.

Publicitate

O scrisoare a lui Newton publicată relativ recent, care a fost scoasă la licitație în anul 1939 după ce a stat nevăzută într-un cufăr timp de 250 de ani, a fost expusă la Biblioteca Națională a Israelului.

Predicția lui Newton de pe document susține, de asemenea, că lumea se va sfârși după ce „evreii” s-au întors în Țara Sfântă, lucru care s-a întâmplat în anul 1948, în urma creării Israelului.

Marele accelerator de hadroni (LHC)

Acceleratorul de particule LHC, aflat în cadrul Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), a reprezentat încă de la început o sursă bună pentru conspiraţionişti. Aceştia au susţinut că acceleratorul poate recrea „Big Bang-ul” în instalația sa subterană din Elveția.

acceleratorul de particule de la CERN
Acceleratorul de particule de la CERN

Ca urmare, unii teoreticieni ai conspiraţiei au afirmat că uriașa mașină de ciocnit protoni ar putea crea găuri negre care ar putea înghiți Pământul.

Dar, deși au recunoscut că ar putea fi create găuri negre, oamenii de știință de la CERN au afirmat că orice goluri care ar trage gravitația ar fi prea mici pentru a avea vreun impact potenţial periculos.

În ciuda pericolelor, LHC a fost pornit în anul 2008, iar lumea este încă intactă.

Cu toate acestea, cercetătorii de la CERN nu sunt lipsiți de simțul umorului. Aceştia au spus că într-adevăr, „instalația găzduiește o statuie de doi metri înălțime a Lordului Shiva, un cadou din partea guvernului indian, zeu care este cunoscut drept distrugătorul de lumi”.

Ziua Judecății de Apoi

Popularizată pentru prima dată în a doua jumătate a secolului al XX-lea, această teorie se bazează pe probabilități matematice și estimează că există o șansă de 95% ca rasa umană să se sfârșească peste 9.120 de ani.

Mulți teoreticieni folosesc analogia cu o loterie. Dacă ați primit biletul cu numărul cinci la loterie, este statistic mai probabil ca jocul să fie format din zece bilete decât din 10 milioane de bilete.

Și pentru că s-au născut aproximativ 100 de miliarde de oameni de la începutul rasei umane, este mai probabil din punct de vedere statistic că ne aflăm la mijlocul ciclului decât la început.

• CITEŞTE ŞI:  Marea Ciumă din Marsilia, epidemia care a luat 100.000 de vieţi

Acest lucru se datorează faptului că, dacă rasa umană continuă să își mențină rata actuală de reproducere și supraviețuiește mii de ani, populația va fi de ordinul miliardelor, ceea ce nu ar fi sustenabil, susțin teoreticienii.

Eclipsa de Lună însângerată

Între două și cinci eclipse de Lună sângerie au loc în fiecare an, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe unii adepți ai teoriei conspirației să o desemneze drept sfârșitul lumii.

În anul 2018, pastorul Paul Begley, predicator creștin și furnizor de teorii ale conspirației, a realizat un videoclip în care a argumentat de ce crede că Luna de sânge din iulie ar fi un „semn al sfârșitului vremurilor”.

Acesta a spus: „Este un semn al sfârșitului vremurilor. Suntem în era Apocalipsei, iar această Lună însângerată, care va fi cea mai lungă Lună însângerată din acest secol, are loc în al 70-lea an de când Israelul este o națiune. De asemenea, se întâmplă în același an în care Ierusalimul a fost declarat orașul etern al lui Dumnezeu. Și se întâmplă în timp ce vulcanii erup deja în Hawaii, iar fumul erupe, toată cenușa, panașele, râurile vulcanice curg – este incredibil cum se referă Biblia la aceste evenimente care au loc în ultimele zile.”

„De fapt, Isus a spus acest lucru în Luca 21:25: «Vor fi semne în soarele și în luna și apoi în stele. Și stresul națiunilor cu perplexitate. Marea, valurile răcnind». Inimile oamenilor le vor ceda de frică pentru că se vor uita la acele lucruri care vor veni pe Pământ, căci puterile cerului vor fi zguduite. Atunci vom vedea pe Fiul Omului venind într-un nor de putere și de mare slavă. Când aceste lucruri vor începe să se întâmple, Iisus a spus: «Priviți în sus. Ridică-ți capul. Răscumpărarea ta se apropie»”, a continuat pastorul Paul Begley.

Pământul va fi înghițit de Soare

În aproximativ cinci miliarde de ani, se preconizează că Soarele se va transforma într-o stea gigantică roșie, cauzată de un proces de ardere a heliului.

Se va extinde și va înghiți Mercur și Venus și, cel mai probabil, și Pământul. Indiferent dacă planeta noastră va fi sau nu mistuită, mișcarea Soarelui va însemna sfârșitul vieții pe Pământ.

• CITEŞTE ŞI:  Cele mai cunoscute metode de renunţare la fumat

Rasa umană va trebui să găsească o modalitate de a părăsi planeta pentru a ajunge într-un alt mediu locuibil.

O altă teorie se axează pe faptul că, atunci când stelele se transformă în gigante roșii, mișcarea lor face ca alte planete din sistemele lor solare să devină locuibile.

Prin urmare, rudele noastre viitoare, avansate din punct de vedere tehnologic, ar putea găsi o modalitate de a muta Pământul într-o parte mai locuibilă a sistemului.

Teoria lui Nostradamus

Următoarea dată de care trebuie să ne facem griji este anul 3797 – anul în care astrologul francez Nostradamus a prezis că lumea se va sfârși.

Cartea sa din anul 1555, „Les Propheties”, este creditată ca fiind cea care a prezis totul, de la ascensiunea lui Hitler la 11 septembrie până la victoria lui Donald Trump la alegerile din SUA.

Dar academicienii insistă asupra faptului că scrierile sale au fost interpretate greșit. Aceasta a venit în contextul în care o echipă de cercetători de la Universitatea Rochester din New York a prezis un scenariu apocaliptic în care peste două treimi din populație va fi exterminată.

Profesorul Adam Frank, care a condus studiul publicat în revista științifică Astrobiology, a declarat că oamenii se pot confrunta cu trei scenarii – o „dispariție treptată”, o așa-numită „dispariţie parţială” sau un „colaps total”.

Profesorul Frank a declarat: „Suntem interesați de modul în care se dezvoltă exo-civilizațiile pe planetele lor. Având în vedere că în cosmos există probabil mai mult de 10 miliarde de trilioane de planete, dacă natura nu este în mod pervers înclinată împotriva civilizațiilor ca a noastră, nu suntem primii care vor apărea.

Asta înseamnă că fiecare exo-civilizație care a evoluat din biosfera planetei sale a avut o istorie: o poveste de apariție, de creștere a capacităților și apoi, poate, o dispariție lentă sau un colaps rapid. Și așa cum majoritatea speciilor care au trăit vreodată pe Pământ au dispărut acum, tot așa și majoritatea civilizațiilor care au apărut, dacă au apărut, s-ar putea să se fi încheiat de mult. Așadar, explorăm ceea ce s-ar fi putut întâmpla altora pentru a obține informații despre ceea ce ni s-ar putea întâmpla nouă.”

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: