Un şantaj între două studente la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași s-a încheiat cu o condamnare.

Multe tinere studente, dornice să facă bani rapid şi uşor, intră în lumea atractivă a videochatului.

Deşi apar tot mai multe studiouri de videochat iar veniturile nu sunt tocmai cele prezentate în mesajele promoţionale, tinerele aleg această “meserie”, considerând că “pot face un ban uşor”.

Dar de aici apar şi rivalităţile sau noi oportunităţi de a face bani.

Cel puţin la această variantă din urmă s-a gândit o studentă de la UMF Iaşi, care şi-a recunoscut o fostă colegă de liceu la studioul de videochat la care lucrau împreună.

Astfel, studenta I.A. a contactat-o de pe un cont de Facebook fals pe colega sa de studio.

Şantaj între studente la Medicină

Totul s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani, dar abia în urmă cu câteva zile a fost publicată sentinţa judecătorilor.

Atunci, tânăra M.R., studentă şi ea la UMF Iaşi, sesiza Poliţia că este şantajată de o persoană necunoscută, atât telefonic, cât şi de pe un cont Facebook.

I.A. i-a cerut colegei sale de studio, M.R., suma de 1000 de lei pentru a nu face public faptul că aceasta face videochat.

„Te sfătuiesc ca data viitoare să răspunzi la telefon, chiar dacă eşti apelată de un număr ascuns. Mai ales când ştii ce slujbă interesantă şi chiar excitantă ai. Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă, sau dear lucky girl, nu ştiu cum îţi place mai mult. Ştiu unde, ştiu pe ce site-uri, la ce studio. Târgul meu: 1.000 de lei pană mâine, la ora 15:00, sau o postare interesantă va apărea peste tot. Asta pentru că nu-ţi vreau răul”, a fost mesajul transmis de I.A. colegei sale de pe contul fals de Facebook.

Poliţiştii au încurajat tânăra să intre în acest joc de şantaj, supravegheată de către aceştia.

Astfel, a fost efectuat un flagrant, iar studenta şantajistă a fost prinsă în timp ce primea 1.000 de lei de la victimă.

I.A. a venit să ia banii cu un taxi, în zona Moara de Foc din cartierul Păcurari.

Studenta a luat banii pe geamul maşinii fără a coborî. În timp ce număra încrezătoare bancnotele a fost ridicată de poliţişti.

A minţit poliţiştii

Atunci, fata a spus că nu are acte la ea şi a dat un alt nume, care exista în realitate, al unei colege.

Asta i-a făcut pe anchetatori să întocmească flagrantul pe numele unei alte tinere.

După ce fata a fost dusă la secţie, poliţiştii şi-au dat seama că au fost păcăliţi.

Astfel, studenta de la Medicină a fost pusă sub acuzare şi pentru fals.

Tânăra I.A. a fost condamnată definitiv la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsită vinovată de şantaj.[Adevărul]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here