Diana Cristea, o tânără româncă de 18 ani din Marea Britanie, este judecată de un tribunal londonez, după ce a fost acuzată de crimă. Anterior, ar fi folosit o substanţă cunoscută ca „Respiraţia Diavolului” pentru a jefui victima împreună cu iubitul său.

Românca, ajutată de iubitul ei, un englez de 25 de ani, ar fi ucis un mare campion irlandez de dans.

Anchetatorii nu sunt siguri în privinţa datei la care a fost ucis Adrian Murphy, celebrul dansator.

El ar fi murit drogat în apartamentul său din sudul Londrei de Diana Cristea şi Joel Osei.

respiraţia diavolului
Adrian Murphy şi sora sa

De asemenea, cei doi sunt acuzaţi de otrăvirea unui al doilea bărbat, pe 30 mai 2019.

Spre norocul său, acesta a supravieţuit.

Cum acţionau

Planul pus la punct de cei doi autori pare a fi rupt dintr-un scenariu de film.

Procurorul Crispin Aylett susţine că Diana şi iubitul ei englez ar fi folosit scopolamină. Acest medicament este cunoscut ca „Respiraţia Diavolului”.

Se spune că Respiraţia Diavolului este „popular între tâlhari şi violatori” pentru a pune victimele în incapacitatea de a se apăra.

Ei ar fi folosit acest drog în ambele cazuri pentru a-şi reduce la tăcere victimele, însă au folosit doze letale de fiecare dată.

Joel Osei, iubitul româncei, îşi contacta victimele prin intermediul unei aplicaţii de dating pentru gay, Grindr.

Publicitate

Ulterior se întâlnea cu ele, iar iubita lui ar fi fost „creierul operaţiunii”, cea care „l-a îndemnat” să facă asta şi care a vândut obiectele furate.

Cei doi tineri au fost acuzaţi de către procurori de crimă prin administrarea de otrăvuri sau a unei substanţe nocive care poate fi letală. Ambii neagă acuzaţiile.

• CITEŞTE ŞI:  Comisarul Alimănescu, cel mai temut poliţist, a băgat spaima în tâlhari

În plus, ei sunt judecaţi pentru mai multe acuzaţii de fraudă şi două acuzaţii de furt.

Ce spune supravieţuitorul

Prima victimă l-a abordat pe Osei pe aplicaţia Grindr. A fost dezamăgit să constate că inculpatul „nu părea să fie interesat de sex”.

El a spus că Osei i s-a prezentat cu numele de „Remy” şi a descris şi modul acestuia de operare.

A fost de ajuns ca victima să se ducă până la toaletă. Atunci Osei i-a turnat „Respiraţia Diavolului” în sucul de portocale.

„Ultimele două lucruri pe care mi le amintesc au fost că am început să-mi pierd suflul. Simţeam că vine întunericul peste mine. Îmi amintesc că stăteam în picioare, dar erau grele. Ca şi cum mi s-ar fi injectat plumb în ele. Sau ceva de genul acesta. Mai ţin minte că m-am gândit că o să leşin.”, a relatat victima, potrivit anchetatorilor.

Norocul bărbatului a fost că a fost descoperit repedede un vecin, care a chemat o ambulanţă. El a reclamat ulterior că i-au fost furate mai multe bunuri.

Anchetatorii au descoperit că în tot acest timp Diana Cristea i-ar fi trimis mai multe mesaje lui Osei. Aceasta a plătit un taxi pentru a-l prelua pe acesta de la casa victimei.

Dacă prima victimă a scăpat totuşi cu viaţă din această experienţă traumatizantă, în cazul lui Adrian Murphy lucrurile s-au terminat mult mai prost.

Pe 1 iunie, Murphy, de şapte ori campion de dans în Irlanda, l-a întâlnit, de asemenea, pe Osei, tot prin intermediul aplicaţiei pentru homosexuali, Grindr. L-a invitat în apartamentul său din Battersea.

• CITEŞTE ŞI:  Margaret Dickson, femeia care a supravieţuit unei execuţii: a refuzat să moară

A doua zi, când este posibil ca Murphy să fi murit, cei doi i-au folosit numele pentru a cumpăra, fără succes, diamante de la un bijutier american.

Corpul irlandezului a fost găsit două zile mai târziu, pe 4 iunie, de cel mai bun prieten al său şi de proprietarul locuinţei.

O geantă Louis Vuitton, un portofel şi un laptop fuseseră furate. Valoarea totală era de aproximativ 2.000 de lire sterline.

Respiraţia Diavolului” găsită în casă

Anchetatorii au aflat că atât victima care a supravieţuit, cât şi Murphy l-au sunat sau au fost sunaţi în mai multe rânduri de Joel Osei, chiar înainte de incidente.

Mai mult, Osei a fost surprins şi de camerele de supraveghere când ieşea dintr-un lift şi se deplasa spre apartamentul lui Murphy.

După autopsia lui Murphy, anchetatorii au găsit urme ale scopolaminei. Aceasta provine din familia de plante otrăvitoare a solaneelor.

„În America de Sud, în special, în Columbia, se spune că este popular atât printre tâlharii, cât şi printre violatorii care îl folosesc pentru a-şi face victimele să nu se mai poată mişca. Acestea rămân inconştiente pentru perioade lungi de timp.”, a mai spus procurorul Aylett.

În urma percheziţiei apartamentului lui Murphy, a fost găsită o cutie de Coca-Cola şi un pahar de sticlă care conţinea urme de scopolamină.

Urme ale aceleiaşi substanţe au mai fost fost găsite şi într-un eşantion de păr al victimei supravieţuitoare.

„Procuratura susţine că cei doi inculpaţi sunt un cuplu de tâlhari nemiloşi. Sunt escroci care caută să câştige bani uşor cu orice preţ pentru victimele lor.”, a spus procurorul Aylet.

• CITEŞTE ŞI:  Vasili Blohin, călăul ales de Stalin, care a ucis mii de oameni

Cu câteva zile mai devreme, Osei fusese arestat la un festival de muzică unde intenţiona să vândă tablete de cofeină pe post de droguri.

De altfel, într-un SMS trimis de Diana Cristea iubitului său scria: „Când te întorci, ne putem concentra pe chestia cu ghimbirul şi pe băieţii tăi.”

Cei doi au fost prinşi de poliţişti, după ce au încercat să cumpere diamante în valoare de 80.000 de lire sterline de la un bijutier din New York. S-au dat de gol folosind cardul victimei.[The Sun]

Cei doi inculpaţi neagă acuzaţiile care le-au fost aduse şi îşi vor susţine nevinovăţia în instanţă.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele