O tânără româncă a fost asasinată, arsă de vie în Italia, regiunea Modena. Trupul fetei a fost găsit carbonizat, așezat între trei anvelope de cauciuc.

Macabra descoperire a fost făcută aproape de lacurile Vivinatura, o zonă izolată și cunoscută ca fiind frecventată de prostituate.

Raffaele Esposito, un italian de 34 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru uciderea Nicoletei Vasilica Neaţă.[sursa]

În spatele gratiilor, omul a mărturisit că este protagonistul altor crime oribile, însă a negat că el a ucis-o pe românca de 31 de ani.

Dintre puținele rămășițe ale Vasilicăi, găsite sub cenușă de către anchetatori, nu mai exista practic nimic care să ducă la identificarea ei.

Putea rămâne un alt cadavru neidentificat, însă anchetatorii au găsit un indiciu important.

A fost descoperit un șurub care, cu 5 ani în urmă, i-a fost implantat tinerei în femur pentru a susține osul.

Proteza era inscripţionată cu un cod unic.

Doar două astfel de proteze existau în Italia până la acel moment. Acest lucru a dus rapid la identificarea conaționalei noastre.

În doar 10 zile, italianul de 34 de ani a ucis-o pe Nicoleta, a abuzat o tânără și a încercat să răpească o altă fată de 18 ani.

Camerele de supraveghere l-au filmat pe bărbat cum a bruscat-o pe adolescentă, în încercarea de a o răpi.

Publicitate

Momentul în care criminalul încearcă să răpească o altă tânără

Cine era românca arsă de vie în Italia

Născută și crescută în România, Vasilica Nicoleta Neața a ajuns în Italia pe când era doar o copilă.

• CITEŞTE ŞI:  Ion Rîmaru, studentul criminal care a terorizat Bucureştiul

După ce a locuit la Bassano și Vicenza, s-a mutat la Modena.

A devenit prostituată, iar viața sa a fost împovărată cu accidente și bătăi primite deja pe când „lucra” în zona orașului Vicenza.

În noaptea de 29 spre 30 august 2018, românca a urcat în mașina Lancia Y a lui Raffaele Esposito și nu s-a mai întors acasă.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele