Richard Kuklinski a fost, după cum spun unii specialişti, cel mai temut asasin al Mafiei în perioada în care a activat.

El a torturat şi a ucis aproximativ 200 de oameni în decursul a aproape 30 de ani în care a activat.

Soţia sa, Barbara Kuklinski, habar nu a avut de viaţa secretă a omului cu care trăia.

Tată a 3 copii, Kuklinski ucidea la comandă rivalii organizaţiei mafiote, apoi se întorcea acasă în New York. Profesionalismul lui criminal i-a adus renumele de Iceman (trad. Omul de Gheaţă).

Povestea sa a fost transpusă pe marile ecrane de către producătorii de la Hollywood, într-un film cu numele “The Iceman”.[IMDb]

Soţia nu ştia cu ce se ocupă Richard Kuklinski

Dincolo de crime, cel mai important aspect este faptul că soţia sa, Barbara – personaj care în film se numeste Deborah, trăia zilnic cu latura violentă a soţului său, fără să suspecteze vreodată că este capabil să omoare pe cineva.[The Sun]

Kuklinski era deja un ucigaş cu experinţă atunci când a întâlnit-o pe viitoarea soţie, în anul 1961, la o firmă de camioane din New Jersey, unde el muncea. Bărbatul avea atunci 26 de ani. Barbara era o fată virgină, în vârstă de 18 ani, care lucra ca secretară în firmă. Pentru că era cunoscut ca o fire foarte violentă, patronul firmei i-a interzis să se vadă cu ea, temându-se ca îi va distruge viaţa tinerei.

Richard a refuzat însă, motiv pentru care a fost concediat. Barbara a aflat acest lucru şi, simţindu-se vinovată, a acceptat să se întâlnească cu el. “Cea mai mare greşeală a vieţii mele. În loc să fug mâncând pământul, m-am dus la el ca un miel la tăiere”, spune Barbara, acum în vârstă de 77 de ani.

La acea vreme, Richard era deja căsătorit, avea 2 copii, şi fusese implicat într-un incident violent cu respectiva nevastă. Într-un moment de furie i-a tăiat sânii acesteia. Cu toate acestea, el a reuşit la un moment dat să-i câştige încrederea Barbarei, furându-i şi virginitatea.

• CITEŞTE ŞI:  Marta Vasiliu, trimisă în Siberia la doar 16 ani, din cauza unor poze "incriminatoare"

Ulterior, degeaba a încercat femeia să se distanţeze de el. Richard si-a luat cutitul pe care îl purta întodeauna legat la un picior şi i l-a pus în piept: “Daca eu nu pot să te am, atunci nimeni nu o să poată”.

Viaţă de coşmar

Atunci când Barbara a vrut să spună totul familiei sale şi poliţiei, a ameninţat-o că îi va ucide pe toţi cei pe care ea îi iubeste. Simţindu-se prinsă în capcana, Barbara spune că s-a lăsat ghidată după un singur principiu: “Mai bine să mă rănească pe mine, decât pe alţii”.

Publicitate

După ce a rămas însărcinată, Barbara a decis să fugă de Richard în New Jersey. Însă, în mod incredibil, tocmai mama sa a fost cea care a trădat-o şi i-a spus totul lui Richard, care divorţase între timp de prima nevastă. Femeia nu dorea ca fiica ei să-şi crească singură copilul.

Simţind că nu prea mai are opţiuni, Barbara a acceptat să se casatorească cu el în anul 1962: “A fost cea mai urâtă zi din viaţa mea. Mai bine mă aruncam în ocean şi muream acolo decât să mă mărit cu Richard atunci.”

După căsătorie, de multe ori bărbatul o bătea, acesta fiind şi motivul pentru care a pierdut o sarcină, până când a reuşit să o nască pe Merrick, în anul 1964. Atunci însa, femeia i-a promis lui Richard că îl va ucide dacă se va purta vreodată urât cu fiica lor. Nu după mult timp a mai născut şi a doua fată, Christin, iar 4 ani mai târziu pe fiul lor, Dwayne.

Barbara povesteşte că de multe ori simţea că este căsătorita cu doi oameni diferiţi. “Atunci când era «bunul Richard» pur şi simplu era extrem de atent şi de drăguţ, într-un mod incredibil. Atunci când era «răul Richard» se transforma în cel mai violent nenorocit de pe faţa Pământului.”

Cum a devenit Richard Kuklinski cel mai temut asasin al Mafiei

Kuklinski s-a nascut în violenţă. Tatăl său, Stanley, a fost la rândul lui un criminal.

• CITEŞTE ŞI:  Karina Chikitova, fetiţa de 4 ani care a supravieţuit singură timp de 11 zile în taigaua siberiană

La vârsta de 14 ani, Richard a simţit prima dată gustul de a ucide după ce s-a implicat într-o bătaie mortală într-unul dintre cartierele rău-famate ale New Jersey-ului. A reuşit să câştige atenţia organizaţiilor mafiote pe la 20 de ani, când deja avea experienţă. Experienţa şi-o câştigase omorând vagabonzi, oameni ai străzilor, învăţând care sunt cele mai bune şi eficiente metode de a ucide.

Perfecţionându-se, lua vieţile tuturor celor care îl supărau sau îi stăteau în cale. Şi-a început cariera de mafiot în slujba lui Roy DeMeo, un asociat al familiei criminale Gambino.

cel mai temut asasin al mafiei
Organigrama celor Cinci Familii ale Mafiei din New York

Acesta a vrut să-i testeze priceperea cerându-i să ucidă la întâmplare un om care îşi plimba câinele în Greenwich Village, New York. Cu un calm deosebit, Richard Kuklinski s-a strecurat în spatele victimei şi l-a împuşcat în ceafă.

Eşti dat dracu’ de rece şi de insensibil. Bravo!”, l-a felicitat DeMeo.

Astfel, Iceman a fost angajat să omoare la comandă, fiind liber să-şi folosească imaginaţia, deseori inspirându-se din desene animate, precum Road Runner şi Popeye.

El şi-a împuşcat una dintre victime într-o fesă cu un pistol cu săgeţi, înainte sa-l arunce intr-o groapa cu sobolani unde a fost devorat de viu. Victima s-a trezit în groapă, cu mâinile tăiate, sângerând, şi cu o cameră video care înregistra totul. În final, şobolanii au ros inclusiv oasele. Richard a înregistrat totul pentru a arăta şefului mafiot că şi-a îndeplinit sarcina.

Principii

Singura sa regulă era: “Nu omor femei si nu omor copii”. În acest timp, el continua să îşi îndeplineasca si indatoriirile de tata de familie. Iata ce spune fiica sa, Chris: “Cand tatal meu era un om normal…era pur si simplu de aur, insa cand isi pierdea aceasta calitate devenea un maniac”.

De multe ori, după ce comitea o crimă abominabilă, Richard îşi ducea soţia la cele mai bune restaurante. Aranja să fie primită cu trandafiri la masă, comanda vinul ei preferat şi avea grijă să se audă melodii cu Kenny Rogers în local, care era preferatul ei. O numea “lady” şi nimic nu putea să fie mai bine de atât pentru ea.

• CITEŞTE ŞI:  Ultima scrisoare a unui erou de la Mărăşeşti, trimisă părinţilor săi

La comanda lui DeMeo, Richard Kuklinski l-a executat pe un alt şef mafiot, Carmine Galante, într-un restaurant, în anul 1979. Calm, întâi a terminat de mâncat, apoi şi-a golit încărcătoarele celor două pistoale în Galante şi bodyguarzii săi. În următoarea zi şi-a dus familia la parcul Disney, din Florida, cântând piesa Beatles “I wanna hold your hand”.

Arestarea lui Richard Kuklinski

cel mai temut asasin al mafiei
Iceman, cel mai temut asasin al Mafiei, arestat

A fost prins în anul 1986, după ce a căzut în capcana unui politist sub acoperire şi după ce a încercat să ucidă cu cianură un detectiv care ancheta cazul său.

În momentul arestării, se afla în maşină cu Barbara, care era în stare de şoc. Nu-i venea să creadă că soţul ei este acuzat de crimă.Richard Kiklinski a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 4 oameni. A murit în celula sa, la vârsta de 70 de ani, în anul 2006. În timpul interogatoriilor el s-a lăudat că ar fi ucis aproximativ 200 de oameni.

Barbara nu s-a mai recăsătorit şi trăieşte acum în New Jersey cu Chris şi nepotul ei: “Am fost măritată cu un monstru şi eu habar n-am avut. Ştiam că are un temperament violent, însă nu mi-am închipuit niciodată că era un ucigaş. Mă simt de parcă m-a lovit un fulger, iar acum sunt în stare de şoc”, a spus ea după arestarea soţului său.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele