Cred că nici tu nu iubeşti prea mult ciorile. Sunt nişte păsări destul de sumbre, care parcă nu prevestesc ceva pozitiv.

Şi mai ales că trăiesc sute de ani, norocoasele!

Totuşi, deşi n-ai crede, ciorile sunt incredibil de inteligente. Acest lucru a fost demonstrat în cadrul unei emisiuni difuzate pe BBC, în care dr. Alex Taylor, care studiază comportamentul păsărilor, a gândit un test foarte dificil pentru a pune inteligenţa unei ciori la încercare.

Cioara a trebuit să urmeze 8 paşi pentru a trece testul, care duce la obţinerea unei recompense, doar dacă mai multe etape sunt îndeplinite. Recompensa se află într-o cutie de plastic, însă pentru a ajunge la ea, este nevoie de un băţ mai lung.

Cioara ştie acest lucru, însă nu are la îndemână decât un băţ scurt. Pentru a obţine băţul lung, trebuie activat un mecanism de deschidere al capacului în spatele căruia băţul se află.

Pentru asta, cioara trebuie să folosească băţul scurt, pentru a scoate nişte pietre din cutiile închise cu gratii, pe care trebuie să le pună într-un dispozitiv de plastic, care ar deschide capacul în spatele căruia se află băţul lung, doar dacă greutatea celor 3 pietre îl acţionează.

Sună destul de complicat, nu-i aşa? Vezi mai jos cum se descurcă această cioară inteligentă!

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Tăblița de Smarald: secretele sale despre Univers şi originile hermeticii

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele