Pascualita este un manechin celebru în toată lumea, expus la intrarea în magazinul „La Casa de Pascualita” din Chihuahua, Mexic. Pare un manechin atrăgător de la distanţă.

Pascualita sau “Mica Pascuala” nu este însă un manechin oarecare, pe care sunt expuse creaţiile imaculate ale magazinului, ci un cadavru extrem de bine conservat, aparţinând fiicei fostului proprietar.[1]

Asta susţin legendele locale, alimentate şi de actualul proprietar al magazinului, care nu doreşte sub nicio formă analizarea miresei din vitrină.

Cadavrul miresei este perfect conservat. Ar fi fost expus pentru prima dată în public data de la 25 martie 1930, îmbrăcat în rochie de mireasă.

Şi povestea Pascualei Esparza, fiica proprietarului magazinului, este destul de dubioasă.

Aceasta a murit în ziua nunţii, după ce a fost muşcată de un păianjen, Văduva Neagră.

Sfâşiat de durere, tatăl tinerei a refuzat să o îngroape şi a decis să-i îmbălsămeze trupul, dupa care l-ar fi expus în vitrina magazinului.

Legendă sau realitate?

Cazul cu “mireasa moartă” a fost cercetat de-a lungul anilor.

Jurnaliştii vremii au aflat că în momentul în care a fost expus în vitrina magazinului, fascinaţi de privirea sticloasă şi pielea “umană” a manechinului, localnicii au concluzionat că acesta seamănă izbitor cu fiica proprietarilor, Pascuala Esparza.

Despre aceasta deja circulau diferite poveşti în localitate.

Conform siteului odditycentral.com, Pascuala trăia în perioada în care a apărut legenda şi chiar ar fi publicat o dezminţire oficială în care spunea că este vorba doar despre un manechin foarte bine realizat.

Publicitate

Nimeni nu a băgat-o în seamă, iar legenda Pascualitei şi-a urmat cursul ei.

Vestea că în vitrina unui magazin se află o tânără îmbălsămată s-a răspândit repede în comunitate.

• CITEŞTE ŞI:  Vasul fantomă SS Ourang Medan. Echipajul găsit mort, cu ochii deschişi

Cum stă în firea omului, localnicii au strecurat şi câteva amănunte înfiorătoare, creând astfel o adevărată legendă.

mireasa moartă
Mâna miresei, care este cât se poate de reală.

Se spune că, uneori, dacă priveşti atent, te poţi simţi urmărit de privirea de sticlă  a manechinului.

De asemenea, localnicii mai susţin că Pascualita îşi schimbă uneori poziţia peste noapte, în timp ce magazinul era închis. Au şi dovezi video în acest sens.

Speculaţiile legate de mireasa moartă din vitrină au fost alimentate şi de declaraţia unei angajate.

“De fiecare dată când mă aflu în apropierea ei încep să tremur. Mă uit la mâinile ei şi sunt identice cu ale mele. I se văd până şi venele de pe picioare”, a spus vânzătoarea.

În ciuda legendelor care circulă peste tot în lume, specialiştii spun că un cadavru nu are cum să se menţină atât de bine o perioadă atât de îndelungată.

[totalpoll id=”18556″]

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele