Acasă Lumea noastră Povestea cutremurătoare a unei bătrâne aflate în izolare: “Vă dau banii când...

Povestea cutremurătoare a unei bătrâne aflate în izolare: “Vă dau banii când iau pensia”

22028
1

O bătrână din Brașov, izolată în casă și rămasă fără mâncare şi fără bani, a cerut ajutorul unei femei pe care a observat-o pe stradă, în fața blocului în care locuiește.

Femeia a povestit, într-o postare pe Facebook, momentul dureros în care bătrâna i-a cerut o pâine.

I-a făcut promisiunea că îi va înapoia banii când va lua pensia, pe 14 aprilie.

Deşi probabil nu este singurul astfel de caz, să sperăm că şi alţi oameni cu suflet mare, precum doamna care a povestit întâmplarea, vor acţiona la fel.

Povestea emoţionantă a unei bătrâne aflate în izolare în plină pandemie de coronavirus

Povestea cutremurătoare a unei bătrâne aflate în izolare

“Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului de pe strada “Constructorilor” nr 2.

Înainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă in vârstă: «Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia în 14».

M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atâția vecini… Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund.

Am intrat în magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință. Ulei, zahăr, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Am sunat la interfon și am intrat.

Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință într-un cadru. Tremura și plângea.

Nu am întrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun când ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna când ia pensia. O voi [suna] să o întreb dacă mai are nevoie de ceva.

Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singurătate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând în scara blocului meu.

Am stat ceva timp să mă linistesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă… Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa.

«Nu ai luat nimic, mama mea»? «Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpar».

Nu puteam povesti fetiței prin ce trecusem.

Să nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numeste neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece.

Oameni buni… Când luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri si neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se stie ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu stim cum rămânem”, a scris Elena Paula Mate în postarea de pe Facebook.[sursa]

Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe….

Publicată de Elena Paula Mate pe Sâmbătă, 28 martie 2020

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here