Din dragoste pentru natură şi din dorinţa de a respira un aer curat, fermierul a plantat 40.000 de copaci pe terenul său.

În schimb, a primit o amendă din partea autorităţilor de mediu. Felix Mulţescu, un fermier din judeţul Teleorman, a plantat 40.000 de copaci, pe terenul său.

Fermierul a făcut acest lucru din dorinţa de a respira un aer cât mai curat.

Gestul nu i-a impresionat pe inspectorii Gărzii de Mediu Teleorman care au mers la ferma omului şi i-au aplicat o amendă de 3.000 de lei.

plantat 40.000 de copaci

Ce a greşit bărbatul care a plantat 40.000 de copaci

Bărbatului i s-a explicat că nu amenajase locuri speciale în care să depoziteze pliculeţele de erbicid folosite. De asemenea, nu ar fi raportat, pentru afişare la primărie, faptul că efectuează erbicidarea pe terenul propriu.

Deşi depozitează combustibilul, utilajele, deşeurile şi alte materiale în spaţii special amenajate, inspecorii Gărzii de Mediu au decis să-i aplice o amendă.

Aceste fapte l-au făcut pe fermier să susţină că aceştia au venit încă de la început cu această intenţie.

„Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur şi simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deşi nu erau motive.

Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru nişte detalii de tot râsul şi pentru nişte modificări legislative despre care numai ei ştiu. Nu e vorba doar despre mine.

Ei au normă de amenzi şi trebuie să şi le facă, cu orice preţ.

Şi sunt sigur că sunt şi alţi oameni în această situaţie, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică”, a declarat fermierul, citat de jurnaliştii de la Liber în Teleorman.[1]

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele