După 10 luni de anchetă, a fost identificat şi capturat hoţul de lemne care la sfârşitul anului trecut l-a ucis cu sânge rece pe pădurarul Liviu Pop.

Acesta din urmă l-a prins la furat pe hoţul ucigaş, care i-a luat viaţa pădurarului care încerca să-şi facă meseria.

Vestea reţinerii a fost anunţată de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”La data de 10 august 2020, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de ultraj,  tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept[…]”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă ICCJ.[Adevărul]

pădurarul Liviu Pop
În urma sa, a rămas o soţie cu trei copii

În Ordonanţa de reţinere, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: ”În data de 16.10.2019, în jurul orei 19:45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza oraşului Târgu Lăpuş – sat Rogoz, jud. Maramureş, inculpatul – în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, jud. Maramureş, pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras – l-a ucis prin împuşcare pe pădurar cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea acestuia”, adaugă sursa citată.

Cum a fost ucis pădurarul Liviu Pop

Uciderea lui Liviu Pop, pădurar la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, judeţul Maramureş, ce a avut loc în octombrie 2019, a şocat o ţară întreagă. 

Liviu Pop era de serviciu, când a fost sunat că hoţii de lemne transportă ilegal material lemnos.

Fără să ştie ce îl poate aştepta, a pornit către pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ.

A apucat doar să îşi sune şeful de district pentru a-l informa despre situaţie.

Acesta a anunţat de urgenţă poliţiştii, dar oamenii legii au găsit trupul plin de vânătăi şi ciuruit de gloanţe zăcând într-o râpă.

Hoţii de lemne surprinşi în pădure de Liviu Pop s-au luat, iniţial, la bătaie cu acesta, iar apoi l-au împuşcat pe pădurar.

Pensia de urmaş

Familia lui Liviu Pop a primit decizia pentru pensia de urmaş de care vor beneficia cele trei fetiţe minore ale acestuia.

Fiecare dintre ele va primi de la stat suma de 704 lei pe lună, un venit mic pentru o familie care a rămas fără cel mai important sprijin.

„Pe decizie scrie 340 de lei. Când am sunat mi s-a spus că va fi 700 de lei. Dar nu ştiu. Pe decizie scrie clar 340 de lei. Decizia poate fi contestată în 45 de zile. Nu ştim nimic de la Bucureşti. Pe noi nu ne-a sunat nimeni. Din presă am aflat că ancheta a fost preluată de Bucureşti”, a spus Anamaria Pop, soţia pădurarului care a apărat codrul cu propria sa viaţă.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Maramureş au trecut pe decizia pensiei de urmaş faptul că Liviu Pop a murit din cauza unei „boli obişnuite“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here