Acasă Actualitate Internaţional Un pacient răpit din spital de asasinii trimişi de un cartel, găsit...

Un pacient răpit din spital de asasinii trimişi de un cartel, găsit dezmembrat

9871
0

Mai mulţi asasini plătiţi au luat cu asalt un spital din Mexic. Un pacient răpit din spital a fost găsit ulterior de autorităţi, ciopârţit.

Aceasta e doar cea mai mai recentă scenă din violenţele tot mai brutale puse la cale de cartelurile de droguri de Mexic.[sursa]

Incidentul a avut loc pe la Spitalul General din Savatierra, aflat la aproximativ 200 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico.

În înregistrarea video obţinută de agenţia de presă Aristegui Noticias, se poate observa cum câţiva bărbaţi înarmaţi până în dinţi iau cu asalt o aripă a clădirii şi caută frenetic prin saloane.

În acest timp, un alt bărbat ţine îndreptată o armă către paznicul spitalului.

pacient răpit din spital

Pacient răpit din spital pe o targă

Asasinii reuşesc să-şi găsească, eventual, ţinta şi o scot din spital pe o targă.

Acesta a fost descoperit mai târziu ciopârţit într-un oraş din apropiere. Conform presei locale, membrele sale erau aşezate pe un aşternut alb şi însoţite de un mesaj scris pe o pancartă.

Victima nu a fost identificată deocamdată de autorităţile mexicane. Evident, identitatea exactă a asasinilor, precum şi motivul pentru care aveau în vedere acel pacient rămân învăluite în mister.

Cu toate acestea, nu e primul caz de acest tip din Mexic. Luna trecută, în două oraşe diferite, bande similare de asasini au intrat în spitale şi au răpit mai mulţi bărbaţi internaţi cu răni de arme.

De altfel, violenţele săvârşite de carteluri au atins un nou record istoric.

În acest an au avut loc circa 30.000 de crime în Mexic. Cifrele sunt în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

La începutul lui noiembrie, un cartel mexican a omorât nouă americani, iar relatările din mass-media au readus în atenţia comunităţii internaţionale violenţele tot mai sângeroase din din Mexic.

Vizualizaţi momentul în care un pacient este răpit din spital, ulterior fiind asasinat

#ElSolDelBajío, el jueves 21 de noviembre un #comandoarmado entró al Hospital General de Salvatierra para sacar a un #herido que fue encontrado #descuartizado, en Santiago Maravatío.

Publicată de El Sol del Bajio pe Vineri, 29 noiembrie 2019

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele