Sigur ai auzit de Big Brother.

Dacă te numeri printre cei puţini care nu ştiu de treaba asta, documentează-te, căci s-ar putea să ai nevoie şi în viaţa de zi cu zi de informaţiile astea.

Nimănui nu-i place să fie urmărit sau supravegheat. În unele cazuri, este chiar ilegal.

Dar dacă cineva ţi-ar oferi cazare gratuită în apartamente de lux şi cel puţin patru sute de euro pe lună, doar ca să se uite la tine?

Acesta este preţul pentru care o serie de cupluri din România îşi vând vieţile unor necunoscuţi.

Tinerii intră astfel într-o reţea în care fiecare mişcare a lor este filmată şi transmisă apoi pe internet, fiind urmăriţi la fiecare pas pe care îl fac în intimitatea lor.

De fapt, care intimitate? Tinerii care intră în acest joc, renunţă practic la intimitate, trăind o viata supravegheata încontinuu.

Între cuplurile care se lasă filmate şi cei care îi urmăresc, se creează o legătură dubioasă, existând o plăcere pentru cei care scot bani grei din buzunare pentru a avea acces la vieţile altora.

În cazul în care unul dintre cei supravegheaţi lipseşte, administratorul firmei primeşte mesaje prin care se interesează de subiecţii lor.

De fapt, psihologii chiar afirmă că aceste persoane suferă de o afecţiune psihică, pe care este posibil să şi-o ascundă în vieţile lor cotidiene, satisfăcându-şi pe internet aceste nevoi ciudate.

Firma care se ocupă cu intermedierea acestor transmisiuni nu este înregistrată în România, ci în Belize, un paradis fiscal de care se bucură multe companii.

Citeşte şi:  Prima zi de muncă a unui vasluian în Bucureşti este incredibilă

Vezi mai jos materialul filmat cu o cameră ascunsă de reporterii Observator

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele