Extratereștrii care se dau drept oameni se întâlnesc cu o rasă reptiliană avansată care trăiește într-un regat subteran. Sună ca scenariul unui film SF, dar este de fapt conținutul unei noi lucrări științifice fantastic de speculative despre OZN-uri şi „criptotereştri”.

Elaborat de cercetători de la Harvard’s Human Flourishing Program și de la Montana Technological University, studiul nebunesc, care încă nu a fost evaluat colegial (peer-review), se adâncește în lumea ușor trăsnită a „criptotereștrilor”, care cuprinde o distribuție bizară de „ființe inteligente ascunse pe furiș aici pe Pământ (de exemplu, sub pământ), și/sau în împrejurimile sale apropiate (de exemplu, pe Lună)”.[sursa]

Potrivit autorilor, acești locuitori clandestini ai Pământului ar putea fi, de fapt, responsabili pentru multe dintre fenomenele aeriene neidentificate pe care le numim OZN (obiecte zburătoare neidentificate), care sunt atribuite de obicei vizitatorilor intergalactici.

criptotereştri
Noul studiu prezintă posibilitatea existenţei unor fiinţe superioare printre noi, denumiţi „criptotereştri”

Posibilitatea existenţei unor „criptotereştri”

Sărind în vizuina iepurelui, cercetătorii prezintă prima lor categorie de potențiali piloți OZN, pe care o numesc „criptotereștri umani”. Aceștia sunt descriși ca fiind „o civilizație umană antică avansată din punct de vedere tehnologic, care a fost în mare parte distrusă cu mult timp în urmă (de exemplu, de un potop), dar care a continuat să existe sub formă de rămășițe”.

Ascunși poate în vulcani sau în adâncurile oceanelor, acești puțini supraoameni antici supraviețuitori au fost aparent descoperiți de fosta asistentă a lui Albert Einstein, Dr. Shirley Wright, care a susținut că ea și celebrul ei șef au fost invitați să inspecteze „entitățile biologice” recuperate din presupusul accident OZN Roswell din anul 1947. Vorbind în anul 1993, Shirley Wright a declarat că piloții erau „doar oameni, dar o formă avansată” și că specia lor „locuiește sub pământ pe planeta noastră”.

Alte subtipuri de criptotereștri ar putea include primate non-umane foarte avansate sau reptile care își depozitează aeronavele sub munți. De exemplu, vulcanul Popocatepetl din centrul Mexicului și Muntele Shasta din California sunt ambele puncte de observare a OZN-urilor și, prin urmare, au fost identificate ca posibile reședințe pentru aceste ființe secrete, dar foarte inteligente.

• CITEŞTE ŞI:  De ce a fost ghilotinată prinţesa Elisabeta şi curajul pe care l-a arătat sora regelui Ludovic al XV-lea

Rapoartele personalului marinei militare cu privire la obiecte submersibile neidentificate (USN) care se deplasează la viteze incredibile au alimentat speculațiile conform cărora unii dintre acești criptotereștri ar putea locui, de fapt, în ocean. Într-un astfel de raport din anul 1987, o fregată neozeelandeză ar fi fost urmărită de un USN de 243 de metri lungime care se deplasa cu o viteză maximă de aproximativ 4.800 de kilometri pe oră.

Autorii citează, de asemenea, afirmații nebunești ale foarte controversatului astrofizician de la Harvard Avi Loeb care, în mod surprinzător, nu a avut nimic de-a face cu studiul. Potrivit acestuia, este posibil ca Luna să fie, de fapt, o bază criptoterestră și să găzduiască multe dintre aceste creaturi ciudate și incredibilele lor nave spațiale. În cele din urmă, cercetătorii spun că inginerii din spatele celor mai multe OZN-uri s-ar putea ascunde la vedere și ar putea fi doar extratereștrii care au stăpânit arta de a se amesteca printre oameni.

Trebuie să recunoaștem că toate acestea sunt lucruri destul de fanteziste, iar o mare parte din raționamentul pentru aceste afirmații provine din surse chiar mai dubioase decât Loeb – inclusiv de la prezentatorul conspiraţionist de podcast-uri Joe Rogan și de la adepții tărâmului scufundat al Atlantidei.

Recunoscând numeroasele lacune ale propunerilor lor, autorii explică faptul că „deși este probabil ca această idee să fie privită cu scepticism de către majoritatea oamenilor de știință, atât de mare este natura unor OZN-uri încât susținem că această posibilitate nu ar trebui să fie respinsă imediat”. Ei recunosc, de asemenea, că ei înșiși consideră că existența criptotereștrilor este „puțin probabilă” – dar nu imposibilă.

• CITEŞTE ŞI:  Mireasa moartă, care de 85 de ani stă în vitrina unui magazin

Pe baza tuturor dovezilor disponibile în ceea ce privește OZN-urile, cercetătorii apreciază posibilitatea existenței efective a criptotereștrilor la 10%. Majoritatea observatorilor vor considera probabil că această cifră este destul de generoasă.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: