Ion Nicolaie, zis Nicu Brăileanu, este unul dintre cei mai căutaţi criminali din istoria României, fiind pe lista „Most Wanted” a Poliţiei Române de aproape trei decenii.

În anul 1993, Nicu Brăileanu și-a împușcat mortal un rival, în propria lui casă. În plus, individul le-a rănit grav pe soția și pe una dintre angajatele acestuia. Înainte să plece din locuința bărbatului ucis, criminalul a plecat și cu toți banii pe care acesta îi ținea ascunși într-o piesă de mobilier.

„La data de 14.05.1993 susnumitul împreună cu o altă persoană au pătruns în locuinţa părţii vătămate A.S. din mun. Arad pe care l-au ucis prin împuşcare, au rănit prin împuşcare pe partea vătămată B.A. şi a rănit prin aplicarea a trei lovituri de cuţit pe C.C.. Deosebit de periculos. Semnalmente: înălţime 175 cm, corpolenţă atletică, faţă ovală, păr şaten cu calviţie frontală, sprâncene curbate, gura mijlocie cu buze groase, bărbia bilobată.” – se arată pe siteul Poliției Române în descrierea faptei pentru care este căutat Ion Nicolaie, alias Nicu Brăileanu.

nicu brăileanu
Ion Nicolae este căutat de Poliţia Română încă din anul 1993

Un brăilean în Arad

Ion Nicolaie, s-a născut în anul 1963 în satul Sihleanu, din judeţul Brăila. Acesta devenise cunoscut încă de pe vremea Miliției, fiind considerat un personaj deosebit de periculos. Brăileanul a părăsit meleagurile natale la scurt timp după Revoluție și a plecat la Arad. Nicolaie simțise oportunitățile pe care le aducea un oraș poziționat la graniță, dirijându-și afacerile către traficul cu valută falsă. Avantajul era că în acele vremuri cei mai mulți dintre români nu văzuseră niciodată dolari americani. Practic, era o piaţă nouă, iar concurenţa era acerbă.

• CITEŞTE ŞI:  Margaret Dickson, femeia care a supravieţuit unei execuţii: a refuzat să moară

Interlopul brăilean a intrat, însă, în conflict cu interlopii locali, care controlau orașul încă de dinainte de anul 1989. Le intrase pe teritoriu, iar acest lucru deranja. Mai mult decât atât, cel care a căpătat porecla Nicu Brăileanu, avea un comportament impulsiv, stârnind, deopotrivă, frică şi ură. Ca urmare, brăileanul s-a lovit de unul dintre principalii lideri ai lumii interlope arădene de la acel moment, Antal Sandor.

Cum la nivelul anului 1993 nu era deloc greu să cumperi o armă de foc de pe piața neagră, Niculaie și-a luat cu el pistolul și două cuțite după care a pornit către vila lui Șandor, hotărât să-i dea o lecție.

Era 14 martie când Nicu Brăileanu, după cum era poreclit Ion Nicolaie a intrat, însoțit de un alt bărbat, în vila rivalului său. Cei doi au aşteptat să se însereze, după care, echipaţi cu cagule pe faţă, cu pistoale şi cuţite au forţat uşa de la intrare şi au ajuns pe terasa vilei unde se afla Sandor împreună cu prietena sa Dida Alexandru şi o angajată, Camelia Cirlean.

Complicele lui Nicu Brăileanu a rămas necunoscut

De cum a dat ochii cu el, Nicu Brăileanu a scos pistolul și l-a omorât pe loc. După două focuri de armă, Sandor s-a prăbuşit lângă luxosul fotoliu de piele pe care stătea, într-o baltă de sânge.

Pe cele două femei interlopul doar le-a rănit. Din motive necunoscute, asasinul a înjunghiat-o de trei ori pe angajata interlopului din Arad, în burtă și în picior, cu toate că fusese deja rănită de un glonț. Pe iubita lui Sandor a împuşcat-o, însă nu mortal.

• CITEŞTE ŞI:  Gilles de Rais, unul dintre cei mai diabolici oameni din istorie

Ucigașii au luat cu ei și o sumă mare de bani pe care Sandor o avea în casă, după care au plecat în grabă.

Cu toate că avea fața acoperită, Nicu Brăileanu a fost recunoscut de către victimele supravieţuitoare după voce. Complicele său, însă, a rămas necunoscut. După această faptă odioasă, Nicu Brăileanu a dispărut fără urmă.

Publicitate

Mama lui Nicu Brăileanu crede că fiul său este mort, întrucât nu a mai dat un semn de viaţă de foarte mulţi ani.

“A făcut zece clase, a muncit prin câteva locuri, câte o lună-două, apoi s-a lăsat. A început să fure. Intra prin curţile oamenilor şi lua tot ce-i pica în mână. L-au prins şi l-au băgat la închisoare. Când a ieşit, a vrut să-şi facă o familie, să stea la casa lui. N-a durat mult. După un an, s-a certat cu nevasta şi a plecat în lume. S-a dus la Arad, la o amantă de-a lui. Doi ani mai târziu a făcut crima.”, a povestit Tinca Ion, mama criminalului.

Parchetul de pe lângâ Tribunalul Arad a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Ion Nicolae chiar imediat după atacul armat, însă acesta nu a fost de găsit.

În anul 1999, Nicu Brăileanu a fost condamnat în lipsă la 25 de ani închisoare de către Tribunalul Arad, fiind dat în urmărire internaţională. Nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Lepa Radic, adolescenta care s-a luptat cu naziştii, fiind executată de către aceştia

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele