NASA a anunțat că analizează un obiect spaţial misterios căzut peste locuinţa unui bărbat din Florida. Obiectul căzut din cer ar putea fi un fragment desprins de pe Stația Spațială Internațională.

Alejandro Otero din Naples, Florida, a postat pe reţeaua X că obiectul „a rupt acoperișul și a trecut (prin) două etaje” ale casei sale, aproape lovindu-l pe fiul său, în după-amiaza zilei de 8 martie 2024.[sursa]

Bărbatul crede că este vorba despre o bucată dintr-un palet de marfă care conținea baterii vechi pe care echipele de control la sol ale NASA le-au eliberat de pe avanpostul orbital în anul 2021.

Acesta ar fi trebuit să ardă inofensiv deasupra atmosferei terestre pe 8 martie, potrivit proiecțiilor oficiale. Otero a postat, de asemenea, un clip de la camera video Nest din casa sa, în care a spus că sunetul produs de acesta izbindu-se de acoperișul său a putut fi auzit la ora 14:34.[sursa]

obiect spaţial misterios căzut peste locuinţa
Un obiect spaţial misterios căzut peste locuinţa unui bărbat, a trecut prin cele două etaje ale casei

„Așadar, asta înseamnă ora 19:34 UTC, ceea ce este foarte coerent cu estimarea Forțelor Spațiale privind reintrarea deasupra Golfului la 19:29 UTC. Cred că s-ar putea să aveți dreptate și că este un pic de la reintrarea paletei de baterii EP-9.”, a notat astrofizicianul Jonathan McDowell, în replică.

Știrea a fost raportată pentru prima dată de către o publicație locală de știri.

Ce spune NASA despre acest obiect spaţial misterios căzut peste locuinţa unui bărbat

„NASA a colectat un obiect în cooperare cu proprietarul casei și va analiza obiectul la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida cât mai curând posibil pentru a determina originea sa. Mai multe informații vor fi disponibile odată ce analiza va fi finalizată.”, a declarat agenția spațială într-un comunicat pentru AFP.

• CITEŞTE ŞI:  Imagini dramatice arată cât de mult s-a schimbat Soarele în doar 2 ani

Un raport al publicației specializate Ars Technica a declarat că, deși bateriile erau proprietatea NASA, acestea erau atașate la o structură de paleți lansată de agenția spațială japoneză – ceea ce ar putea complica pretențiile de despăgubire.

Printre exemplele anterioare de resturi spațiale umane produse de om care au lovit Pământul se numără o parte a unei capsule SpaceX Dragon care a aterizat pe o fermă de oi australiană în anul 2022. Skylab, prima stație spațială a Statelor Unite, a căzut pe Australia de Vest.

Mai recent, China a fost criticată de NASA pentru că a permis rachetelor sale gigantice Long March să cadă pe Pământ după orbitare.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: