Una dintre marile întrebări ale omenirii, la care încă nu s-a găsit un răspuns, este dacă suntem sau nu singuri în acest Univers.

Deşi imensitatea Universului nu ar putea face ca oamenii să fie singurele vietăţi care există, până în prezent nu am reuşit să aflăm dacă mai există vreo specie vie.

Bineînţeles, există foarte mulţi oameni care cred în conspiraţii cu OZN-uri, dar, dacă stăm logic şi ne gândim, luând în serios aceste poveşti, cum ar suna ca după o călătorie de mii sau milioane de ani lumină, o civilizaţie mai avansată să ne viziteze planeta, dar numai pentru a o spiona, fără a intra în contact cu noi? Destul de dubios, nu-i aşa?

Oricum ar fi, chiar dacă suntem singuri în Univers, chiar dacă nu, ambele idei sunt la fel de neliniştitoare.

Cu toate acestea, astronomii explorează în fiecare moment Universul, care pare fără sfârşit, în speranţa ca la un moment dat să reuşim să aflăm răspunsul la această întrebare care stă în minţile tuturor.

NASA a descoperit 7 exoplanete asemănătoare Pământului

Astronomii de la NASA au făcut o descoperire uriaşă! Au găsit un sistem solar, format din 7 planete asemănătoare Terrei, din care 3 par a fi locuibile, care orbitează în jurul unei stele mai mici decât Soarele.

Descoperirea a fost făcută de astronomii americani cu ajutorul telescopului spaţial Spitzer şi al mai multor telescoape terestre. Descoperirea reprezintă un nou record în domeniul cercetării spaţiale, deoarece este pentru prima dată când a fost identificat un sistem solar în care toate cele şapte planete ale sale au dimensiuni similare cu Terra.

• CITEŞTE ŞI:  La începutul secolului XX, în SUA copiii puteau fi trimişi prin Poştă

Sistemul solar descoperit se numeşte Trappist-1 şi este format dintr-o stea pitică, situată la circa 40 de ani lumină de sistemul nostru solar şi 7 planete, asemănătoare Pământului.

Ce sunt exoplanetele

O exoplanetă (sau planetă extrasolară) este o planetă care ori își are orbita în jurul unei alte stele decât Soarele, aparținând deci unui alt sistem planetar decât sistemul nostru solar, ori se mișcă liber prin galaxie.

În galaxia noastră există miliarde de stele, și se apreciază că peste 15 % din ele dispun de planete care le înconjoară. Există, de asemenea, și planete care orbitează în jurul stelelor pitici cenușii sau planete care se mișcă liber prin galaxie

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele