Scoția este renumită în toată lumea pentru peisajul său dramatic și istoria tumultoasă, având numeroase castele ce merită explorate. Iar Castelul Pustnicului se numără cu siguranţă printre ele.

Pe o fâșie de pământ, în mijlocul pustietății Scoției, a fost construit probabil cel mai interesant și mai neobișnuit castel dintre toate. Castelul Pustnicului se află în Achmelvich, la 7,5 km nord-vest de Lochinver, în Scoția.

Deși este numit cel mai mic castel din Europa, denumirea de “castel” este puțin forțată, având în vedere stilul său arhitectural, care se îmbină într-un mod surprinzător cu peisajul stâncos de pe malul mării. Ceea ce sporeşte atractivitatea sa este aerul ușor misterios care îl înconjoară.

În ciuda stilului său geometric și dur ce aduce aminte mai degrabă de brutalism, așa-numitul Castel al Pustnicului (Hermit’s Castle) se îmbină cum nu se poate mai bine cu împrejurimile sale, având o sumedenie de pietricele și scoici în ziduri. Interiorul castelului este la fel de bizar.[sursa]

castelul pustnicului Cel mai mic castel
Castelul Pustnicului, după cum sugerează şi numele, se află departe de civilizaţie

Castelul Pustnicului, cel mai mic castel din Europa a fost construit în anii 1950

După ce vizitatorii reușesc să pătrundă prin intrarea îngustă, aceștia vor descoperi o încăpere mică ce conține o adâncitură în beton suficient de mare încât să încapă o saltea.

castelul pustnicului Cel mai mic castel
Castelul Pustnicului este numit cel mai mic castel din Europa
Castelul Pustnicului
Pentru a ne face o idee despre mărimea castelului
castelul pustnicului Cel mai mic castel
Castelul pustnicului în interior

Potrivit legendelor, Castelul Pustnicului a fost construit în anii 1950 de către David Scott, un arhitect cunoscut din Norwich, Anglia, care era atras de natura rurală din ținuturile scoțiene.

Întrebările la care nu s-au primit niciodată răspunsuri sunt: de ce a vrut David Scott să construiască Castelul Pustnicului aici? Și, după ce a petrecut luni întregi construindu-l, de ce a petrecut doar un weekend în el înainte de a pleca și de a nu se mai întoarce?

• CITEŞTE ŞI:  Cain şi Abel, fiii primilor oameni. De ce l-a ucis Cain pe Abel şi care sunt interpretările acestui act

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu arhitectul

Castelul are o înălțime de aproximativ 2,4 metri, iar singura sa încăpere cuprinde o vatră și spații de depozitare. Structura are, de asemenea, numeroase geamuri mici și un horn.

Scott ar fi construit castelul de unul singur în secret, iar timp de șase luni a cumpărat materiale de la pescarii locali și le-a adus în mijlocul pustietății la bordul bărcii sale.

Legendele spun că, după efortul herculean, arhitectul a petrecut o singură noapte în castel, înainte să se întoarcă înapoi în Norwich și să nu mai revină aici niciodată. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el, însă unii localnici au presupus că arhitectul nu a primit autorizațiile necesare pentru construirea structurii. Astăzi, castelul este folosit ca refugiu de către exploratori și crescătorii de animale care se aventurează în zonă.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: