Mercedes-Benz W125 Rekordwagen este un automobil de viteză creat de Mercedes-Benz în anii 1930, fiind cunoscut pentru stabilirea unui record mondial de viteză pe drumurile publice. Acest model de mașină a fost dezvoltat în special pentru a stabili recorduri de viteză, bazându-se pe tehnologia și cunoștințele inginerilor Mercedes-Benz din acea perioadă.

W125 Rekordwagen a fost construit pe șasiul unei mașini de curse Mercedes-Benz W125, care a fost folosit în Campionatul European de Curse Grand Prix din anul 1937.

Mercedes-Benz W125 Rekordwagen: specificaţii tehnice

Modelul Rekordwagen a fost echipat cu un motor V12 de 5,6 litri, care dezvolta aproximativ 725 de cai putere. Acest motor era extrem de avansat pentru perioada sa și a permis mașinii să atingă viteze foarte mari. Motorul puternic a fost cuplat cu o cutie de viteze manuală cu patru trepte.

Mercedes-Benz W125 Rekordwagen avea o suspensie independentă cu arcuri elicoidale și amortizoare hidraulice, care a permis o manevrabilitate și stabilitate mai bune la viteze înalte.

Caroseria mașinii a fost concepută pentru a optimiza aerodinamica, având o formă alungită și înclinată, cu roțile acoperite parțial pentru a reduce rezistența aerului. Această abordare aerodinamică a ajutat la atingerea performanțelor de viteză înalte pentru care W125 Rekordwagen este cunoscut.[sursa]

mercedes w125 rekordwagen
Mercedes-Benz W125 Rekordwagen afişa o imagine futuristă
mercedes w125 rekordwagen
Automobilul W125 Rekordwagen pornind către stabilirea recordului mondial de viteză

Un record mondial

În data de 28 ianuarie 1938, pe autostrada Reichsautobahn, între Frankfurt și Darmstadt, din Germania, pilotul de curse Rudolf Caracciola a stabilit un record mondial de viteză pe drumuri publice. Pilotul, aflat la volanul lui W125 Rekordwagen, a atins o viteză maximă de 432,7 km/h.

În aceeaşi zi în care Rudolf Caracciola a stabilit recordul mondial a avut loc şi o tragedie. Auto Union, predecesorul Audi, a decis să încerce să doboare recordul lui Caracciola cu propriul lor automobil de viteză, Auto Union Streamliner. Bernd Rosemeyer, un pilot faimos al acelor vremuri, a fost ales pentru această misiune.

• CITEŞTE ŞI:  Ienicerii, sclavii care au devenit corpul de elită al Armatei Otomane

Condițiile meteo erau nefavorabile, cu vânt puternic și intermitent. În timpul încercării de a stabili un nou record, automobilul a fost prins într-o rafală de vânt și a fost aruncat de pe drum. Rosemeyer a pierdut controlul automobilului, care s-a răsturnat de mai multe ori înainte de a se opri. Din păcate, Bernd Rosemeyer a murit în urma accidentului. Avea doar 28 de ani.

Recordul stabilit de Rudolf Caracciola a rămas neegalat pe parcursul următorilor 79 de ani, până în anul 2017. Pe 1 octombrie 2017, un Koenigsegg Agera RS, condus de pilotul Niklas Lilja, a atins o viteză maximă de 447,19 km/h în statul american Nevada, depășind recordul stabilit în anul 1938.

Mercedes-Benz W125 Rekordwagen rămâne un exemplu remarcabil de inginerie și performanță în istoria automobilelor și un reper în istoria companiei Mercedes-Benz.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele