A fost o vreme în care oamenii nu se năşteau celebri, cum, din păcate, se întâmplă în multe rânduri în ziua de azi.

La fel a fost şi cazul celebrei actriţe Marilyn Monroe.

Cu toate că a devenit cea mai celebrată actriță a istoriei filmului, începuturile lui Monroe au fost modeste.

Frumoasa blondă s-a măritat prima dată la vârsta fragedă de 16 ani, în anul 1942, ceea ce nu era ieşit din comun la acea vreme. În timp ce soțul ei era plecat să lupte în cel de-al doilea război mondial, tânăra doamnă Norma Jeane Dougherty a început să lucreze într-o fabrică unde pulveriza soluție anti-fugnitivă pentru piese de avioane.

Cu ceva noroc, a reuşit să obţină un post la 20th Century Fox. După câteva apariții minore în decurs de câțiva ani, Marilyn a început să devină cunoscută pentru talentul ei de comediană, ajutată fiind și de remarcabila ei prezență scenică.

Și-a îndreptat eforturile către apariții mai consistente, și, la un anumit moment al carierei sale, a reușit să-și îndeplinească acest scop. Circumstanțele misterioase ale morții lui Marilyn au fost subiectul multor speculații, dar nu au reușit să-i știrbească reputația de a fi una dintre figurile legendare ale tuturor timpurilor.

Înainte ca blonda să devină celebră, un tânăr fotograf militar, David Conover, se plimba prin fabricile locale făcând poze pentru un articol din revista YANK despre femeile care ajută la eforturile depuse pentru război. El i-a remarcat imediat potențialul de model și i-a oferit să colaboreze cu agenția de modelling The Blue Book.

• CITEŞTE ŞI:  Asemănarea dintre personajele de film şi oamenii ilustraţi de acestea (8)

Ulterior, a cunoscut un succes uriaş, după ce imaginile de mai jos, realizate de fotograful revistei Life, Ed Clark, au fost pe gustul editorilor.

Nimeni nu se gândea la acea vreme cine avea să devină Marilyn Monroe.

Publicitate

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele