Povestea unei mame îndurerate, care a construit scări care duc către mormântul fiicei sale, este extrem de emoţionantă, impresionând o lume întreagă.

În mormânt îşi doarme somnul de veci Florence Irene Ford, o copilă care s-a stins mult prea repede, lăsând o durere uriaşă în sufletul părinţilor săi.

Florence s-a născut pe 3 septembrie 1861, în orăşelul Natchez, din statul american Mississippi. Pe durata scurtei sale vieţi, Florence a fost îngrozită de furtuni. Când afară se strica vremea, fetiţa obişnuia să fugă la mama sa, Ellen, care avea grijă să o liniştească până când furtuna trecea. Femeia îi cânta, îi citea şi o ţinea în braţe, potolindu-i frica.

În anul 1871, la doar 10 ani, Florence a murit din cauza febrei galbene. Fetiţa a fost una dintre primele victime ale cumplitei boli, după ce aceasta a fost răspândită în statul Mississippi prin înţepăturile ţânţarilor. În fiecare an, 200.000 de persoane suferă de o infecţie cu acest virus. Dintre aceştia, circa 30.000 nu reuşesc să supravieţuiască.

Părinţii fetei au fost devastaţi de durere. Mama ei, Ellen, nu a suportat gândul ca fetiţa sa să fie îngropată şi să nu-i mai poată fi alături atunci când furtunile loveau micul oraş.[Atlas Obscura]

Mormântul lui Florence Irene Ford, din cimitirul oraşului Natchez

Mama îndurerată a construit scări către mormântul fiicei

Astfel, când a organizat înmormântarea, Ellen a avut o cerinţă neobişnuită pentru constructorii de monumente funerare.

A dorit ca într-o parte a mormântului fetiţei să fie montată o mică fereastră şi să fie construite scări care duceau către căpătâiul copilei.

O reprezentare grafică a unui moment în care Ellen stă alături de fiica sa, pe timp de furtună

De asemenea, mama a dorit ca scările să fie acoperite cu uşi metalice. Voia să-i fie alături fetiţei sale, mai ales pe timp de furtună. La fel cum făcea atunci când Florence era în viaţă, mama dorea să-i citească şi să o aline, până când vremea rea se risipea.

• CITEŞTE ŞI:  Omul care a deţinut cei mai mulţi sclavi din istorie, în mod legal

Mormântul nu s-a schimbat foarte mult din anul 1871 şi până în prezent.

Fereastra a fost acoperită cu beton, pentru a preveni eventualele acte de vandalism

Singura modificare a venit undeva la mijlocul anilor 50′, după moartea lui Ellen. A fost ridicat un zid din beton, care a acoperit fereastra către mormânt. Acest lucru a fost făcut pentru a preveni eventualele acte de vandalism.

Cimitirul din orăşelul Natchez este vizitat anual de oameni curioşi, care au auzit neobişnuita poveste a micuţei Florence. Pe timpul zilei, uşile metalice sunt deschise, iar vizitatorii lasă uneori jucării sau flori, în amintirea fetiţei.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. La prima vedere pare un gest deplasat…dar numai o mama stie ce e in sufletul ei atunci cand isi pierde copilul. Pana si animalele sufera cumplit, daramite oamenii. Trist

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele