Povestea unei mame îndurerate, care a construit scări care duc către mormântul fiicei sale, este extrem de emoţionantă.

În mormânt îşi doarme somnul de veci Florence Irene Ford, o copilă care s-a stins mult prea repede, lăsând o durere uriaşă în sufletul părinţilor săi.

Florence s-a născut pe 3 septembrie 1861, în orăşelul Natchez, din statul american Mississippi.

Pe durata scurtei sale vieţi, Florence a fost îngrozită de furtuni. Când afară se strica vremea, fetiţa obişnuia să fugă la mama sa, Ellen, care avea grijă să o liniştească până când furtuna trecea. Femeia îi cânta, îi citea şi o ţinea în braţe, potolindu-i frica.

În anul 1871, la doar 10 ani, Florence a murit din cauza febrei galbene. Fetiţa a fost una dintre primele victime ale cumplitei boli, după ce aceasta a fost răspândită în statul Mississippi prin înţepăturile ţânţarilor.

Părinţii fetei au fost devastaţi de durere.

Mama ei, Ellen, nu a suportat gândul ca fetiţa sa să fie îngropată şi să nu-i mai poată fi alături atunci când furtunile loveau micul oraş.[Atlas Obscura]

Mormântul lui Florence Irene Ford, din cimitirul oraşului Natchez

Mama îndurerată a construit scări către mormântul fiicei

Astfel, când a organizat înmormântarea, Ellen a avut o cerinţă neobişnuită pentru constructorii de monumente funerare.

A dorit ca într-o parte a mormântului fetiţei să fie montată o mică fereastră şi să fie construite scări care duceau către căpătâiul copilei.

O reprezentare grafică a unui moment în care Ellen stă alături de fiica sa, pe timp de furtună

De asemenea, mama a dorit ca scările să fie acoperite cu uşi metalice. Voia să-i fie alături fetiţei sale, mai ales pe timp de furtună.

La fel cum făcea atunci când Florence era în viaţă, mama dorea să-i citească şi să o aline, până când vremea rea se risipea.

Mormântul nu s-a schimbat foarte mult din anul 1871.

Fereastra a fost acoperită cu beton, pentru a preveni eventualele acte de vandalism

Singura modificare a venit undeva la mijlocul anilor 50′, după moartea lui Ellen. A fost ridicat un zid din beton, care a acoperit fereastra către mormânt. Acest lucru a fost făcut pentru a preveni eventualele acte de vandalism.

Cimitirul din orăşelul Natchez este vizitat anual de oameni curioşi, care au auzit neobişnuita poveste a micuţei Florence.

Pe timpul zilei, uşile metalice sunt deschise, iar vizitatorii lasă uneori jucării sau flori, în amintirea fetiţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here