Unii ar da orice să locuiască într-un anumit oraş.

Puţini ştiu că există numeroase locuri în lume unde, dintr-un motiv sau altul, oamenii sunt încurajaţi să locuiască acolo şi să lucreze în timp ce le este oferită o sumă de bani.

Pentru a evita orice îndoială, iată o listă cu câteva dintre locurile în care ţi se poate oferi fantastica oportunitate de a experimenta noi lucruri în viaţă într-o cultură diferită.

Detroit, Michigan, SUA

Cunoscut şi sub numele de “Parisul din Vest”, deţine un program numit Challenge Detroit prin care se oferă suma de 2.500 de dolari pentru a locui şi lucra în acest oraş.

Oraşul american se confruntă cu o scădere drastică a populaţiei, fapt care a dus la degradarea vizibilă a construcţiilor.

locuri in care esti platit sa locuiesti
Detroit, SUA

Alaska, SUA

Dacă iubeşti iarna, peisajele pline de zăpadă şi liniştea care te vor putea înconjura atunci este locul ideal care te va face să te simţi ca acasă, chiar şi la temperature scăzute.

Singura condiţie pentru a primi o sumă specială de la guvern este de a locui în Alaska minim un an.

Cascada Niagara, New York, SUA

Iată încă o oportunitate de a trăi într-una dintre cele mai frumoase locuri care-ţi taie respiraţia şi, totodată să fii plătit pentru asta.

Guvernul oferă 7 mii de dolari pentru o perioadă de doi ani de zile.

Ponga, Asturias, Spania

Acest orăşel este localizat în nord estul Spaniei şi este unul dintre cele mai vechi oraşe. Pentru a atrage tinerii şi pentru a întări economia locală, guvernul oferă fiecărui cuplu care se mută aici 3 mii de euro.

• CITEŞTE ŞI:  De ce asiaticii sunt mai buni la matematică decât restul lumii

Pe lângă asta, alţi 3 mii de euro sunt plătiţi pentru fiecare copil pe care-l au în timp ce locuiesc aici.

Curtis, Nebraska, SUA

În micul oraş din Curtis, Nebraska, există o soluţie: poţi locui gratuit dacă oferi în schimb autorităţilor o idee bună de a îmbunătăţi infrastructura locală sau cultura.

Publicitate

Există şi în România astfel de iniţiative

Un exemplu îl reprezintă primarul comunei Conceşti, din judeţul Botoşani.

Acesta a oferit locuinţe gratuite celor care se mută în comună, unde numărul copiilor este în scădare.

În doar câteva zile, trei familii s-au mutat deja în localitate: cinci adulţi cu 20 de copii. De asemenea, primarul a promis că-i va ajuta să-şi găsească şi locuri de muncă.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele