Ion Clămparu este unul dintre cei mai periculoşi infractori care au activat în Europa. Interlopul, care este cunoscut opiniei publice drept ”Cap de Porc”, a fost condamnat în Spania la 25 de ani de închisoare pentru proxenetism după ce a obligat sute de tinere să se prostitueze.

A fost adus în România şi încarcerat în Penitenciarul din Aiud, acolo unde este închis de aproximativ șapte ani.

Potrivit unor surse din mediul penitenciar, Ion Clămparu a cerut magistraților de la Judecătoria Aiud să-i modifice regimul de detenție din regimul de maximă siguranță în regim închis.

Clămparu a susținut în fața judecătorilor că are o conduită exemplară de la momentul încarcerării, că a făcut eforturi în vederea deprinderii unor valori în această perioadă și s-a implicat activ în activități educative, aspect care evidențiază o evoluție pozitivă.

Ion Clămparu, condamnat în lipsă la 13 ani de detenţie şi căutat de autorităţile judiciare române de opt ani, a fost prins în Spania, în luna septembrie 2011.

Ion Clămparu, deferit justiţiei în lipsă, a intrat în custodia autorităţilor din Madrid, el fiind prins în urma unei ample acţiuni de filaj.

ion clămparu

Grupul condus de Ion Clămparu a strâns, din activităţi de crimă organizată, sume totalizând milioane de dolari.

Banii au fost folosiţi, printre altele, şi pentru a determina stoparea amplei anchete declanşate împotriva reţelei de crimă organizată coordonată de el, se arăta în rechizitoriul DIICOT.

Acum, în interviul acordat pentru Justiție TV, Ion Clămparu pozează în ”victima sistemului” și a descoperit – cu rapiditatea celui care le ”știe” pe toate fiindcă are ”școala vieții”, explicații pentru toate infracțiunile sale.

• CITEŞTE ŞI:  Charles Cullen, asistentul medical care ar putea fi cel mai prolific criminal din istorie

”La noi în casă a fost Cuvântul lui Dumnezeu”

Ion Clămparu a pornit de mic pe un drum fără întoarcere.[1]

Asta deși spune chiar el că în casa părinților săi – mama sa fiind de religie reformistă – exista ”Cuvântul lui Dumnezeu”.

Publicitate

”Eu am fost crescut frumos. După zece ani de stat în penitenciar, atunci când am ieșit, tatăl meu a murit. Eu deja îmi făceam planurile, din interiorul penitenciarului. Ce am să fac după ce scap. Primeam scrisori de la mama în penitenciar”, spune interlopul.

Ion Clămparu a abordat acest interviu acordat pentru Justiție TV din postura celui care ”mărturisește”, încercând să pară doar o rotiță într-un angrenaj care l-a strivit, în cele din urmă.

”Nu am descoperit eu apa rece.”, afirmă Clămparu cu o detașare care surprinde.

Mai mult, nu numai că recunoaște că ”activitatea” se desfășura în cluburi ”de prostituție”. dar își permite să afirme – ca om din ”interior”, firește – că ”Spania este plină de astfel de cluburi, deși nu o recunoaște legal. Ei sunt majoritar catolici și nu legalizează prostituția, dar încasează 13 miliarde din prostituție.”

Interlopul nu se sfiește să recunoască și faptul că a fost adeptul a ceea ce s-ar putea numi ”tactica forței”.

”Acolo unde era nevoie și pentru a pune lucrurile la punct”, spune el. ”Și pentru cine plătea mai mult. Îi făceai serviciul persoanei respective”.

Urmărind interviul realizat de Justiţie TV, putem afla detalii interesante despre viaţa interlopului.

Totuși, ”Cap de Porc” știe că nimic nu mai poate fi ca mai înainte.

• CITEŞTE ŞI:  Crimă în stil mafiot la Galaţi. O femeie a plătit doi tineri să-i omoare soţul

Vremurile de altădată s-au dus ca și cum nu ar fi fost, iar amintirile interlopului nu țin de cald.

Tocmai de aceea, într-un acces de sinceritate, Ion Clămparu conchide: ”Există posibilitatea să îmi închei călătoria în penitenciar”.

https://www.youtube.com/watch?v=hSRppe9PRCs
https://www.youtube.com/watch?v=YaR3sZWG8lg
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele