Acasă Crime 5 oameni au murit în Prahova, după ce au băut alcool metilic...

5 oameni au murit în Prahova, după ce au băut alcool metilic într-un bar

2580
0

Un cârciumar din oraşul prahovean Comarnic este acuzat de omor calificat după ce cinci clienţi ai săi au murit imediat după ce au băut alcool metilic într-unul dintre barurile administrate de acesta.

Cârciumarul le-a vândut oamenilor alcool metilic în loc de vodcă, iar oamenii au murit la câteva ore după ce au băut din otravă.

Alcoolul metilic (metanolul) este alcoolul cu cea mai simplă structură chimică şi este extrem de toxic. [info]

Ion B. din Comarnic a fost trimis în judecată în anul 2015.

Într-o primă fază a procesului, omul de afaceri a fost condamnat de Judecătoria Sinaia la cinci ani de închisoare şi la plata unor daune morale către rudele morţilor.

Bărbatul deţinea la acea vreme mai multe baruri pe Valea Prahovei.

au băut alcool metilic

Cârciumarul a fost găsit vinovat pentru falsificare sau substituire de alimente ori alte produse şi ucidere din culpă. Procurorii, dar şi rudele victimelor, au fost nemulţumiţi de pedeapsă şi au atacat decizia la Curtea de Apel Ploieşti.

Judecătorii Ploieşteni au admis apelurile. Magistraţii au decis că bărbatul care a vândut alcool metilic drept produs bun pentru consumul uman trebuie să fie judecat pentru omor calificat.

Astfel, procesul a fost reluat de la zero de Tribunalul Prahova în anul 2018, iar dosarul încă se judecă.

Omul de afaceri a ajuns în faţa anchetatorilor după ce, în anul 2015, mai multe persoane au decedat pentru că au consumat băuturi cumpărate de la acelaşi bar din Comarnic.

Morţi după ce au băut alcool metilic

Mai întâi a murit un bărbat în vârstă de 72 de ani.

Omul era cunoscut cu afecţiuni medicale, iar în ziua în care a fost găsit fără suflare, muncise mult, astfel că rudele nu s-au alertat. Au fost convinse că omului i-a venit sorocul şi a fost răpus de moarte bună.

Au început să se îngrijoreze abia când fiul bătrânului, un bărbat în putere, de doar 42 de ani, a murit şi el la scurt timp. Decesul tânărului a fost considerat suspect, astfel că s-a dispus efectuarea necropsiei.

Când medicii legişi au anunţat drept cauză a morţii intoxicaţia cu alcool metilic, poliţiştii din Comarnic au deschis o anchetă. Astfel s-a stabilit că tatăl şi fiul său consumaseră o băutură dubioasă cumpărată de la un magazin din localitate.

Între timp alte trei persoane, despre care se ştia că au băut alcool cumpărat de la acelaşi magazin din Comarnic, au murit la spitalele din Prahova.

Cauzele morţii

”Pentru două dintre persoanele decedate s-a dispus efectuarea necropsiei. Din rapoartele medico-legale emise de S.J.M.L Prahova reiese că morţile numiţilor… au fost violente şi s-au datorat intoxicaţiei cu alcool metilic” se arată în rechizitoriu, conform adevărul.ro.[1]

Poliţiştii au găsit resturi din băutură cumpărată de cei doi de la barul administrat de Ion B. Probele au fost trimise la Institului Naţional de Criminalistică din Bucureşti, care a depistat prezenţa alcoolului metilic în lichidul analizat. ”În funcţie de cantitatea consumată poate produce orbirea ireversibilă ori decesul” se mai arată în rechizitoriu.

Într-o primă fază a anchetei, patronul barului nu a recunoscut că a vândut alcool metilic clienţilor săi.

După ce a picat testul poligraf, a mărturisit că a cumpărat de la o persoană din Ploieşti un bidon de 20 de litri de băutură spirtoasă neautentificată. Ulterior, a vândut substanţa în barurile pe care le administrează.

Rudele victimelor cer acum pedepsirea patronului de bar.

Trei dintre cele cinci familii solicită şi plata unor daune în valoare de 100.000 de lei pentru fiecare persoană omorâtă de otrava cumpărată de la barul din Comarnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here