Acasă Lumea noastră Interlopii au ordonat carantina, Preşedintele Bolsonero nu crede în coronavirus

Interlopii au ordonat carantina, Preşedintele Bolsonero nu crede în coronavirus

1743
0

Uneori, cei care reprezintă răul într-o societate pot fi mai responsabili decât cei care ar trebui să o conducă. Un exemplu în acest sens îl reprezintă interlopii din Rio de Janeiro, care au ordonat carantina în lupta contra coronavirusului, întrucât autorităţile nu au luat măsuri.

Președintele brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, susține că coronavirusul este „un truc mediatic” și că boala nu este altceva decât „puțină gripă”.

Acesta a acuzat dușmanii politici și presa că au „păcălit” în mod intenționat cetățenii Braziliei cu privire la pericolele coronavirusului. [The Guardian]

Cu toate acestea, coronavirusul s-a răspândit şi în Brazilia, fiind raportate 3.000 de cazuri în ultimele zile.

interlopii au ordonat carantina

Interlopii au ordonat carantina

Văzând că autorităţile nu conştientizează pericolul, traficanţii au impus ei înşisi masuri de combatere a coronavirusului.

Astfel, cetăţenii din zonele controlate de traficanţi nu mai au voie să iasă din locuinţe după ora 20:00.[Globo.com]

“Instituim o restricţie de a ieşi din locuinţă întrucât nimeni nu ia [coronavirusul] în serios. Este mai bine să staţi în case şi să vă relaxaţi. Mesajul a fost transmis.” s-a auzit strigându-se prin megafoane pe străzile din zonele fierbinţi ale oraşului Rio de Janeiro.

“Vrem ce e mai bun pentru populaţie. Cine va fi găsit pe străzi, va fi învăţat să-i respecte pe ceilalţi.” a fost un alt mesaj al traficanţilor.[The Guardian]

Igiena este aproape inexistentă în ghetourile din Rio de Janeiro.

Dacă virusul ar pătrunde în astfel de medii, rezultatul ar fi catastrofal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here