Un mic sat din nordul Japoniei atrage mii de vizitatori în fiecare an, datorită unei legende care l-a plasat pe Iisus în Japonia şi conform căreia acolo s-ar afla de fapt mormântul Mântuitorului.

Această legendă spune că Iisus ar fi vizitat Japonia în timpul anilor pierduţi (o perioadă de circa 12 ani din viaţa Sa, despre care nu se cunosc detalii), ar fi primit învăţăturile budiste, după care s-ar fi întors în Israel.

Iisus în Japonia: legenda care susţine că Iisus şi-ar fi refăcut viaţa la capătul lumii

După ce a fost persecutat de către romani, nu Iisus ar fi fost cel răstignit pe Dealul Golgotei, ci fratele său mai mic. Ulterior, Iisus s-ar fi întors în Japonia, călătorind prin Siberia către provincia Mutsu, din nordul Japoniei. Acolo s-ar fi stabilit în satul Shingō.

Ajuns în Japonia, Iisus şi-ar fi schimbat numele în Torai Tora Ditenku. A devenit fermier şi a cultivat orez, căsătorindu-se cu o tânără în vârstă de 20 de ani, pe nume Miyuko. Cei doi ar fi avut trei fiice.

De-a lungul vieţii sale în Japonia, legenda spune că Iisus ar fi călătorit, propăvăduind învăţături creştine. Ar fi murit la vârsta de 106 ani, iar trupul său ar fi fost expus, vreme de patru ani, pe dealul din sat, care ar fi de fapt mormântul său.

mormant isus
„Kristo no Hakka” sau „Mormântul lui Hristos” din satul Shingō

Mai mult decât atât, nu doar că fratele lui Iisus, pe nume Isukiri, ar fi fost crucificat în locul său, dar Iisus ar fi luat cu el în Japonia urechea fratelui său și o șuviță din părul Fecioarei Maria.

• CITEŞTE ŞI:  O femeie a revenit la viaţă la zece ore după ce i-a fost declarat decesul

De unde provine legenda

Sajiro Sawaguchi, proprietarul terenului pe care se află mormântul lui Iisus din Shingō, nu a afirmat că este un descendent al Mântuitorului, însă a auzit poveşti care spuneau că bunicul său ar fi legat direct de această legendă.[sursa]

Oricum ar fi, această legendă şi crucea din vârful dealului a adus venituri importante sătenilor, care câștigă bani de pe seama turiștilor și a jurnaliștilor care vizitează locul.

Conform credinţelor creştine, în urmă cu peste 2000 de ani, Iisus Hristos s-a născut din Fecioara Maria în Betleem, a crescut în Nazaret şi a fost crucificat pe Dealul Golgotei, în afara zidurilor Ierusalimului, la ordinele guvernatorului roman. După înmormântare, la trei zile după ce a fost crucificat, Dumnezeu L-a readus la viaţă, înălţându-Se la ceruri. Acesta este un moment important în creştinism, fiind o dovadă a puterii lui Dumnezeu. Cu toate acestea, legenda japoneză schimbă practic fundamentul creştinismului.

Această legendă despre Iisus în Japonia îşi are originile în anii ’30. Un preot a descoperit așa-numitele „documente Takenouchi”, care menționau detalii despre viața și moartea lui Iisus în Japonia. Legenda spune că Însuşi Iisus ar fi fost autorul acestor documente, în care a descris cum a scăpat din Israel şi a călătorit către Japonia. Aceste documente au dispărut în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, la mormânt nu au fost efectuate săpături până în prezent.[sursa]

iisus în japonia
În fiecare an, în luna iunie, sătenii organizează un festival la mormântul lui Iisus din Shingō

În luna iunie, sătenii din Shingō organizează un festival în cadrul căruia pelerini din întreaga lume se alătură tradiţiilor locale. Sătenii dansează în jurul mormântului, cântând într-o limbă necunoscută, despre care susţin că provine din ebraica veche.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Statul care interzice chemtrails, un fenomen care nu există. Autorităţile se bazează pe teorii conspiraţioniste

Înainte de a lua în derâdere această legendă japoneză, trebuie să avem în vedere şi că Biblia, cartea de căpătâi a creştinismului, conţine câteva povestiri bizare.[detalii]

Reporterii BBC care au investigat această legendă au discutat cu Masaoki Sato, un angajat al primăriei din Shingō. Jurnaliştii l-au întrebat dacă această legendă ar putea să-i jignească pe creștinii care cred în răstignirea și învierea lui Iisus, aşa cum scrie în Biblie.

„Nu spunem că povestea este adevărată. Totodată, nu spunem nici că ceea ce este scris în Biblie este greșit. Susținem doar că această legendă este veche și foarte interesantă. Depinde de oamenii care vin aici să decidă felul în care o interpretează.”, a declarat Sato, adoptând o poziţie neutră.

Doar 1% dintre japonezi sunt creştini. De asemenea, în şcoli nu se predă religia, fiind alegerea fiecăruia în ce crede.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.