Acasă Oameni şi societate Un hoţ de buzunare a fost încolţit de cetăţeni şi dus la...

Un hoţ de buzunare a fost încolţit de cetăţeni şi dus la Poliţie. Dacă ar face toţi aşa, am scăpa de hoţi

1415
0

După cum spuneam, nimănui nu-i plac hoţii. De aceea, dacă avem puţin spirit civic şi o urmă de curaj, suntem tentaţi să acţionăm atunci când observăm un hoţ care profită de o persoană neajutorată.

Hoţii acţionează în foarte multe moduri, dar foarte mulţi oameni îi detestă din tot sufletul pe cei care fură din buzunare. Pe lângă bani, de cele mai multe ori sunt sustrase acte, carduri şi alte înscrisuri de care oamenii pot avea neapărată nevoie. Iar hoţii pur şi simplu îşi bat joc.

În Timişoara oamenii au început să ia măsuri. Fiind scoşi din sărite de hoţii de buzunare, un grup de tineri au decis să intervină împotriva acestora. După ce i-au pândit puţin, tinerii curajoşi au reuşit să surprindă un hoţ în timpul unei fapte. Bineînţeles, când a fost pus în faţa faptului împlinit, hoţul s-a transformat rapid în victimă. Fiind recunoscut de mai mulţi cetăţeni, acesta nu a avut parte de milă, fiind condus la sediul unei secţii de Poliţie.Unii oameni comentează, în necunoştinţă de cauză, despre faptul că poliţiştii nu şi-ar face treaba şi că nu îi prind pe hoţi. Aceştia nu pricep că poliţiştii nu pot fi peste tot în acelaşi timp, iar hoţii filează bine zona înainte de a acţiona. Fără sprijinul cetăţenilor, cum au făcut aceşti tineri care au dat dovadă de curaj, nu se poate face mare lucru.

De asemenea, mai comentează unii că după audiere, hoţii oricum sunt eliberaţi. Oameni buni, nu Poliţia decide dacă hoţii sunt arestaţi sau nu, ci un judecător. Iar pentru asta e nevoie de probe şi fapte care să impună arestarea acestora. Or, la noi în România, legile nu sunt de partea autorităţilor, fiind destul de blânde cu hoţii mărunţi, care scapă foarte uşor.

Haideţi să gândim şi să acţionăm împreună pentru a face o schimbare!

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele