H. H. Holmes, pe numele său adevărat Herman Webster Mudgett, s-a născut în anul 1861, într-un mic oraș din New Hampshire, SUA, fiind considerat primul criminal în serie american.

De copil arăta o pasiune morbidă pentru cadavre şi disecţie.

A studiat medicina la Universitatea din Michigan şi a devenit doctor, însă s-a mutat din New York în Chicago, în urma unor probleme legate de furtul și vinderea unor cadavre.[Encyclopedia Britannica]

De asemenea, numele său a fost legat și de colectarea banilor din asigurări după ce desfigura cadavre, pretinzând că fuseseră victimele unor accidente.

Copilăria lui H.H. Holmes

Deşi părea să aibă o soartă privilegiată, viața din spatele ușilor închise era foarte diferită de cea din exterior.

Tatăl lui Holmes a fost un alcoolic brutal abuziv, care i-a bătut pe acesta și pe mama sa. Deși mama sa nu era abuzivă din punct de vedere fizic, era abuzivă și neglijentă din punct de vedere psihologic. Era extrem de religioasă și l-a pedepsit pe Holmes cu perioade lungi de izolare, fără hrană sau apă pentru fiecare regulă încălcată.

Deși copilăria lui Holmes a fost oribilă, se pare că nu doar neglijenţa părinţilor l-a transformat în criminal. Holmes a arătat semne de psihopatie de la o vârstă fragedă.

Se știa că ucide animale și face experimente pe cadavrele lor. A început să tortureze animale și, deși nu există dovezi că Holmes a ucis în copilărie, unul dintre prietenii lui a murit în circumstanțe foarte misterioase.

H.H. Holmes

Facultatea de Medicină

Continuându-şi pasiunea pentru organismele vii, Holmes a fost acceptat în cele din urmă la Şcoala Medicală a Universităţii Michigan.

• CITEŞTE ŞI:  Universul ar putea fi dominat de particule care sfidează cauzalitatea, depăşind viteza luminii, sugerează o nouă cercetare

În timp ce studia la medicină în Michigan, el a furat adesea cadavre din laborator pentru a le diseca, pentru a le studia și pentru a efectua experimente bizare pe ele.

Tot aici, Holmes a efectuat primele sale escrocherii cu asigurările de viaţă. El schimba cadavrele și apoi le făcea să pară ca și cum ar fi murit în accidente. Ulterior, lua polițele de asigurare sub nume false și folosea cadavrele ca dovadă a creanțelor de asigurare.

Publicitate

Holmes a devenit un medic practicant, dar în cele din urmă s-a mutat în farmacologie. 

Naşterea doctorului H.H. Holmes

Hernan Webster Mudgett şi-a luat numele de doctor Henry Howard Holmes şi a deschis o mică farmacie și un hotel în Chicago. Hotelul urma să rămână în istorie sub numele de Castelul Crimei.

Holmes a creat un plan arhitectural inventiv, muncitorii care lucrau la ridicarea hotelului fiind rapid schimbați cu alții, pentru a nu înțelege scopul lucrărilor.

Castelul Crimei

H.H. Holmes a creat o casă cu adevărat ingenioasă, ce îi permitea să își chinuie și omoare victimele în diferite moduri, fără ca acestea să aibă vreo șansă de scăpare.

Această clădire conținea camere de închiriat pentru vizitatorii oraşului, dar avea și secrete macabre. Holmes a proiectat și supervizat personal construcția hotelului pentru a se asigura că nimeni altcineva nu cunoaște detaliile macabre ale acestuia. Hotelul avea camere izolate fonic fără ferestre, coridoare secrete, trape și scări secrete, uși ce nu se deschideau decât de afară, holuri care duceau la pereți de beton.

Holmes știa cum să intre în orice cameră, în timp ce oaspeții nu aveau scăpare, fiind lipsiți de orice șansă de a se ghida spre o cale de ieșire.

O schiţă a hotelului lui H.H. Holmes

Un tobogan avea rolul de a duce victimele la subsol. Acolo au fost amenajate o cameră de disecție, camere mici de gazare, cu pereţi din sticlă pentru ca victima să poată fi urmărită, un cuptor pentru incinerare și băi cu acid pentru dizolvarea resturilor.

• CITEŞTE ŞI:  Chivotul Legământului, comoara care ar ascunde tăbliţele cu Cele 10 Porunci primite de Moise

Subsolul hotelului a rămas cunoscut sub numele de Camera Torturii. Aici Holmes efectua diverse operații pe victimele sale. Una dintre practicile lui era descărnarea cadavrelor, vânzând scheletele școlilor de medicină.

Arestarea şi condamnarea lui H.H. Holmes

Banii pentru hotel proveneau în mare parte din fraude fiscale şi vânzarea de cadavre. Acestea au dus la sfârșitul Castelului Crimei și, implicit, la capturarea proprietarului său sadic.

Holmes a fost arestat, însă carisma sa a făcut să fie eliberat la scurt timp. Totuşi, a fost pus sub urmărire şi s-au strâns probe împotriva sa. A fost într-un final prins și arestat pentru uciderea unui complice pe nume Benjamin Pitezel şi a celor trei copii ai săi. Acesta l-a ajutat de-a lungul timpului la comiterea ororilor, fiind chiar cel care îl ajutase să scape iniţial din arest.

Fiind cercetat pentru omorârea bărbatului, Holmes a dat detalii și despre crimele desfășurate la Castelul Crimei. Acolo poliția a descoperit dovezi oribile a nenumărate crime. Camerele de tortură, dar mai ales cadavrele îngropate sub clădire au reprezentat probele necesare pentru condamnare.

Deşi a recunoscut comiterea a 27 crime, se crede că circa 200 de persoane au fost ucise de doctorul criminal.

„M-am născut cu diavolul în mine. Nu am putut controla faptul că am fost un criminal, nu mai mult decât poetul care nu-și poate stăpâni inspirația. M-am născut cu cel Rău ca susținătorul meu, și el a fost cu mine de atunci.” a declarat H.H. Holmes pentru o publicaţie a acelor vremuri.

H.H. Holmes a fost condamnat la moarte prin spânzurare, fiind executat în anul 1896. Castelul Crimei a fost incendiat şi distrus din temelii.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele