Unele dintre cele mai apreciate filme din istoria cinematografică, care au avut bugete de producţie uriaşe şi un succes comercial pe măsură, au şi o mulţime de greşeli şi inexactităţi.

Fie că apar în cadru membri ai echipei de filmare sau obiecte care nu corespund vremii în care se desfăşoară acţiunea, fie că decorul capătă un aspect diferit de la o secvenţă la alta, numeroase greşeli s-au strecurat în filmele produse la Hollywood. În majoritatea cazurilor, aceste erori trec neobservate de spectatori, dar nu şi de criticii de film, care taxează dur greşelile flagrante care au scăpat procesului de editare.

De la „Ziua Independenţei“ la „Terminator“ sau „Inimă neînfricată“, toate fac parte din categoria filmelor de succes care au avut parte de greşeli de producţie. Iată o listă cu unele dintre cele mai evidente inexactităţi, întocmită de publicaţia „Rolling Stone“.

„North By Northwest/ La nord, prin nord-vest“ (1959)
Acest thriller de spionaj este considerat unul dintre cele mai bune realizate de Alfred Hitchcock, dar este, de asemenea, cunoscut pentru această gafă: un băieţel îşi acoperă urechile înainte ca împuşcăturile să înceapă în cafeneaua Mount Rushmore.

Continuarea pe pagina următoare

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Moartea misterioasă a lui Natalie Wood, fosta iubită a lui Elvis

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele