Poate nu o ştii după nume, dar dacă-ţi aduc aminte de celebrul Michael Jackson, sigur vei recunoaşte boala denumită Vitiligo.

Vitiligo este o afecțiune care duce la distrugerea sau slăbirea melanocitelor, acele celule pigmentare responsabile de culoarea pielii, ceea ce duce la pierderea sau oprirea producerii pigmentului și la apariția de pete albe pe suprafața pielii.

Din motive încă nelămurite, boala afectează cu preponderență anumite zone ale corpului, între care fața, picioarele, articulațiile, degetele, genunchii și organele genitale.

Vitiligo nu afectează textura și celelalte calități ale pielii, ci are efect numai asupra culorii acesteia. Pe lângă petele albe, la unii bolnavi apar fire de păr alb în scalp, gene, sprâncene sau barbă.

Boala afectează 0,5-2% din populația lumii și are vârsta medie de instalare la 20 de ani. Circa 30% din persoanele afectate au în familie bolnavi de vitiligo.

Una dintre persoanele afectate este şi Ash Soto, o tânără care a fost diagnosticată cu vitiligo la vârsta de 12 ani.

Când petele au început să fie din ce în ce mai vizibile pe corpul său, Ash Soto a devenit foarte ruşinată de condiţia ei.

Mai mult decât atât, colegii o batjocoreau pentru această afecţiune şi a trecut prin momente dificile.

La un moment dat, şi-a dat seama că poate face din această boală un avantaj, transformându-şi corpul într-o adevărată operă de artă.

„Nu credeam că boala mea poate arăta atât de frumos.”

Tânăra are 21 de ani şi este foarte apreciată pentru corpul său

Când şi-a scos petele în relief cu ajutorul unui marker, a realizat că arată superb!

Bineînţeles, domnişoara arată bine şi fără marker…

Dar poate să-şi transforme corpul ca un cameleon

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele