Cu 150 de ani în urmă, pe malurile Atlanticului purtarea părului cât mai lung era o expresia fundamentală a feminității.

Doamnele căsătorite riscau să fie ocărâte în cazul în care treceau pe la coafură, astfel că multe reprezentante ale sexului frumos nu s-au tuns niciodată.[1]

Perioada era întinsă pe mai bine de șase decenii, între 1837 și 1901, este considerată, de mulți, una dintre cele mai prolifice din istoria comunității engleze din toată lumea.

Vorbim despre 64 de ani ce se remarcă prin descoperiri tehnologice, evenimente culturale și printr-un uriaș Imperiu. Din punct de vedere vizual este vremea femeilor cu cel mai lung păr din istorie.

Convinse că este un aspect pur feminin, doamnele și domnișoarele de pe ambele maluri ale Atlanticului refuzau să se tundă. ”Aveau părul atât de mare încât puteau să se învelească cu el”, scriau ziarele vremii. În plus, credeau ele, părul lung până la podea te făcea mult mai sexy.

nu s-au tuns niciodată
nu s-au tuns niciodată

Îngrijirea părului

Dacă în prezent este dificil de întreţinut un păr foarte lung, să ne imaginăm prin ce treceau aceste femei care nu s-au tuns niciodată.

nu s-au tuns niciodată

femeile care nu s-au tuns niciodată

Resurse cosmetice

Cu toate că nu aveau la dispoziţie gama de produse de îngrijire din zilele noastre, aceste femei au reuşit să-şi întreţină podoapa capilară în condiţii bune. Părul lor pare a fi cât se poate de sănătos.

Publicitate

Femeile care nu s-au tuns niciodată

Această modă a vremii era pusă în aplicare doar de femeile din clasa de mijloc şi cea înaltă a societăţii.

• CITEŞTE ŞI:  Omul Şopârlă de la Ubaid - Un mister vechi de peste 7.000 de ani

Pentru o femeie săracă, era imposibil de întreţinut un păr atât de lung.

Igiena precară din acele vremuri putea duce la boli grave într-un timp foarte scurt.

nu s-au tuns niciodată

nu s-au tuns niciodată

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele