Acasă Spiritualitate Femeie bătută pentru crucea aruncată în mare de către ÎPS Teodosie

Femeie bătută pentru crucea aruncată în mare de către ÎPS Teodosie

2683
0

O femeie a fost bătută pentru crucea aruncată în mare de către ÎPS Teodosie, cu ocazia unui obicei ortodox, care are loc anual, de Bobotează.

În tradiţia ortodoxă, după slujba de sfinţire a apei, preotul aruncă o cruce din lemn într-o apă curgătoare. Evident, unii creştini curajoşi se aruncă în valuri pentru a o recupera.

Pentru că aşa cere tradiţia creştinească. Deşi vremurile în care oamenii făceau chestii dubioase în numele credinţei au trecut de mult.[Adevărul]

La Constanţa acest obicei presupune aruncarea a trei cruci din lemn, pentru că, probabil, sunt mai mulţi credincioşi dornici să prindă crucile.

Una dintre cele trei cruci aruncate în mare de IPS Teodosie la Constanţa, în acest an, a fost prinsă de o tânără.

Femeia acuză că un alt înotător i-a smuls-o din mână şi a lovit-o.

În imaginile puse la dispoziţie de Arhiepiscopia Tomisului, se vede cum un înotător îi smulge crucea de lemn din mână tinerei care a prins-o iniţial, în timpul ceremoniei care a avut loc în preajma Cazinoului din Constanţa în cursul zilei de luni, 6 ianuarie, cu ocazia Bobotezei.

bătută pentru crucea aruncată în mare

După ce femeia a fost bătută pentru crucea aruncată în mare, scandalul a continuat

Scandalul a continuat şi după ce credincioşii au ajuns la mal, fata apelând la ajutorul jandarmilor.

„Eu am ajuns la cruce, am pus mâna pe ea, el a venit, mi-a luat-o din mână. Cei care erau cu ÎPS în barcă au văzut foarte clar că eu am luat crucea. Am ridicat-o, iar el a venit şi mi-a smuls crucea. I-am spus să mi-o dea înapoi şi a început să mă lovească cu pumnii şi picioarele, apoi a plecat de lângă mine”, spune tânara.

Tânăra susţine că i-a cerut crucea agresorului şi când au ajuns la mal, însă acesta a împins-o pe scările ce fac legătura între mal şi faleza Cazinoului din Constanţa.

În fiecare an, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, aruncă trei cruci de lem în valuri. Tradiţia spune că cei care le recuperează vor avea noroc tot anul.

Momentul în care tânăra se luptă pentru crucea aruncată în apă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here