Elena Miruna Nemțeanu, tânăra adolescentă româncă dispărută în Italia, din orașul Grosseto, în urmă cu aproape două luni a fost găsită în viaţă.

Vestea cea bună a fost confirmată și de mama fetei. Aceasta a precizat că a fost găsită în localitatea menționată mai sus unde familia de români este rezidentă.

„Da, am găsit-o. Este bine. Era aici, la Grosseto.”, sunt primele și, deocamdată, singurele cuvinte declarate presei de către Mihaela, mama adolescentei de 17 ani.

Din primele informații apărute în spațiul public reiese că agenții de la Poliția de Stat, coordonați de un procuror, au dat buzna într-o locuință situată în apropierea centrului istoric al orașului.

Elena şi mama sa, ţinând în mână o fotografie după ce a fost dată dispărută în Italia

Conform celor relatate de televiziunea locală Tv9 Telemaremma, Elena nu era singură în acea locuință.

Aceasta se afla împreună cu un grup de persoane. Polițiștii au „eliberat-o” și au condus-o apoi la spitalul Misericordia din Grosseto. Acolo şi-a petrecut noaptea împreună cu mama ei.

Momentan nu s-au făcut publice mai multe detaliile despre condițiile în care a fost găsită. De asemenea, nu se ştie dacă Elena a fost ținută acolo împotriva voinței ei.

Cert este că persoanele cu care se afla în acea locuință urmează să fie investigate de autoritățile locale pentru a stabili dacă sunt responsabile în vreun fel de dispariția tinerei noastre conaționale.

Elena a fost dată dispărută în Italia, în urmă cu două luni

Elena Miruna Nemțeanu a dispărut din locuința ei situată pe via Lombardia din Grosseto (Toscana) în data de 7 august 2020 și nu luase cu ea telefonul mobil.[Adevărul]

Familia adolescentei, compusă din mama, tatăl și fratele ei mai mic, au apelat atât la presa locală, cât și la bine-cunoscuta emisiune TV „Chi l’ha visto?” pentru a găsi-o pe tânăra de 17 ani.

Au trecut aproape două luni de atunci.

În acest timp, familia ei a trăit un coșmar, neștiind dacă mai este vie sau nu, dacă a fost luată cu forța de cineva sau a plecat de bună voie.

Cu toate acestea, familia nu și-a pierdut speranța că va fi găsită, iar eforturile polițiștilor italieni nu au fost în van.

Mama Elenei a ținut să le mulțumească acestora pentru profesionalismul de care au dat dovadă în acest caz. A precizat că fiica ei este bine, iar asta e tot ce contează în acest moment.

GROSSETO, RITROVATA ELENA NEMTEANU

+++ELENA NEMTEANU È STATA RITROVATA+++La notizia del ritrovamento di Elena Miruna Nemteanu, la studentessa grossetana scomparsa il 7 agosto scorso, è arrivata nella serata di ieri, lunedì 5 ottobre.Dopo due mesi l’incubo è finito: tra le 19 e le 20 gli agenti della Polizia di Stato, coordinati dal sostituto procuratore Salvatore Ferraro, hanno compiuto un blitz in un’abitazione non distante dal centro storico, e l'hanno liberata e accompagnata all'ospedale Misericordia di Grosseto per accertamenti, Elena sta bene e ha trascorso la notte al fianco di mamma Mihaela.Oggi la Questura dovrebbe fornire altri dettagli sulle indagini e sull’operazione compiuta ieri sera.Le prime parole di mamma Mihaela: “sì, l’ho ritrovata. Sta bene. Era qui a Grosseto”. L’attività di indagine ha visto protagonisti la squadra mobile, la polizia postale e la scientifica di Firenze. Elena non era da sola. Con lei altre persone, le cui eventuali responsabilità sulla scomparsa saranno ora vagliate dalla magistratura.L'avvocato Alessandro Risaliti, che era stato incaricato dalla famiglia di presentare una denuncia di rapimento alla Procura, sentito al telefono, ha confermato poco fa la notizia in questi termini.

Publicată de Tv9 Telemaremma pe Marţi, 6 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here