Domnişoara otrăvită, sau Visha Kanya în sanscrită, reprezintă o armă letală care, la prima vedere, ar putea seduce orice bărbat. Este vorba de femei care erau folosite ca asasini în India Antică, însă nu în modul violent, acestea ucigând prin simpla lor atingere, în special în momente de tandreţe cu victimele lor.

Domnişoara otrăvită reprezintă una dintre cele mai neaşteptate şi şocante metode de răzbunare folosite în istorie. Erau un fel de femme fatale ale antichităţii. Visha Kanya reprezenta o metodă folosită de către regii hinduşi pentru a se răzbuna pe cuceritorii lor, chiar după ce fuseseră detronaţi şi ucişi.

Descrierea fetelor de tip Visha Kanya apare în literatura sanscrită drept un tip de asasin folosit de către regii Indiei Antice, pentru a-şi distruge duşmanii. Potrivit istoricilor indieni, primul care ar fi folosit metoda Domnişoara otrăvită ar fi fost Mahapadma Nanda. Acesta a fost fondatorul dinastiei Nanda, în secolul al IV-lea î.Hr. Mahapadma Nanda ar fi trimis tinere Visha Kanya drept cadou unuia dintre rivalii săi, Shishunaga Kalashoka, deşi amândoi făceau parte din Regadul Magadha.

domnişoara otrăvită

Cum ataca Domnişoara otrăvită

Metoda era de o cruzime şi o nebunie incredibile şi consta în selectarea atentă a unor fetiţe, cu vârste cuprinse între 1-2 ani. Acestea erau hrănite treptat cu otrăvuri şi antidoturi. Copilele nu doar că deveneau imune la otrăvuri, dar ajungeau să le stocheze în propriul organism. Această practică se numeşte mitridatism.

Adăugarea unor cantităţi infime de otrăvuri în alimentaţia zilnică a fetiţelor, le transforma pe acestea în adevărate bombe cu ceas. Deși multe dintre ele nu au supraviețuit, cele care au făcut-o au devenit imune la alte otrăvuri, iarși fluidele corpului lor ar fi otrăvitoare pentru alții

• CITEŞTE ŞI:  Regele Soare, Ludovic al XIV-lea: rodul unei aventuri de-o noapte sau dar divin?

La adolescenţă, fetele înmagazinaseră deja în fluidele corporale, cu precădere în salivă şi în lichidul de lubrefiere vaginală, cantităţi de otravă suficient de mari încât să ucidă pe oricine ar fi avut relaţii sexuale cu ele. Există, de asemenea, un mit care spune că o Visha Kanya poate provoca moartea instantaneu doar cu o atingere.

Din acest motiv, fetele erau condamnate la o viaţă de singurătate. Domnişoara otrăvită nu putea avea relaţii sau căsătorii cu niciun bărbat, căci l-ar fi ucis fără voie la primul contact sexual.

Se spune că fetele ales pentru a deveni Visha Kanya erau de o frumuseţe răpitoare, fiind învăţate să stăpânească arta seducţiei. Acestea erau trimise, în momente de cumpănă, de către suveranii învinşi drept tribut de război celor care-i cuceriseră. În cazul în care nu erau avertizaţi, aceştia mureau otrăviţi după prima noapte de amor cu ele.

Unii istorici sunt de părere că o astfel de Domnişoară otrăvită i-ar fi adus sfârşitul şi lui Alexandru cel Mare.

Domnişoara otrăvită a reprezentat o temă populară în literatura și folclorul indian de-a lungul timpului. În aceste poveşti Visha Kanya era prezentată ca o fată frumoasă care ucidea când se apropia prea mult. Mai recent, arhetipul a luat o nouă nuanță în era HIV/SIDA. De exemplu, Domnişoara otrăvită apare ca personaj în Vishkanya, un roman din anul 2007, bazat pe epidemia de SIDA în societate.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Astronomii au descoperit o gaură neagră care înghite un Soare pe zi. Ce dimensiune are şi unde se află

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele