Acasă Actualitate Ştiri Un doctor a salvat viaţa unui pasager în avion, sugându-i urina direct...

Un doctor a salvat viaţa unui pasager în avion, sugându-i urina direct din vezică

2264
0

Atunci când unui pasager în vârstă i s-a făcut rău, în timpul unui zbor din Guanzhou la New York, un doctor aflat printre călătorii de la bordul avionului a reuşit să-i salveze viaţa sugându-i urina direct din vezică.

Intervenţia a durat circa 37 de minute.

Doctorul a folosit un pai de plastic şi o sticlă de vin goală.[People.com]

Zborul China Southern Airways CZ3009 cu destinaţia New York City mai avea şase ore până la aterizare. În acel moment, un pasager cu stomacul balonat a început să se simtă rău şi să transpire abundent.

Echipajul a făcut un anunţ de urgenţă şi a întrebat dacă printre pasageri se află vreun doctor. Chirurgul Zhang Hong a identificat imediat problema bărbatului care nu putea să urineze şi începuse să se simtă rău.

urina direct din vezică
Doctorul a tras urina direct din vezică, salvând viaţa pasagerului

„Atunci când am văzut că bărbatul de abia mai suporta durerea, primul meu gând a fost cum anume putem scoate urina din vezica lui. Era aproape de intrarea în şoc. Viaţa lui era serios în pericol dacă nu interveneam de urgenţă”, a spus docotrul Hong, şeful secţiei de chirurgie vasculară din cadrul Spitalului Universitar Jinan, China.

Medicul a întrebat familia bărbatului aflat în durere despre istoricul său medical.

„Familia sa a spus că a mai suferit din cauza unei măriri de prostată, şi astfel am presupus că acest lucru a dus la această retenţie de urină”, a declarat doctorul Hong presei din China.

Doctorul a tras urina direct din vezică, folosind un pai, bandă adezivă şi o seringă

Acesta a încercat să improvizeze un cateter urinar din paiul unei cutii de lapte. A mai folosit nişte bandă adezivă şi o seringă din chitul de prim ajutor aflat la bordul avionului.

Din păcate acul seringii era mult prea subţire, iar Zhang Hong a realizat că singura soluţie pentru a salva viaţa pasagerului era să-i suga urina.

În următoarele 37 de minute acesta a tras cu gura 800 de ml de urină, scuipând-o într-o sticlă goală de vin.

O scurtă filmare cu doctorul Zhang Hong salvându-i viaţa eroic a înregistrat 20 de milioane de vizualizări în doar 24 de ore.

„Instinctul unui doctor este să salveze vieţi. Nu există altă cale. Nu m-am gândit prea mult atunci la ce urma să fac”, a mai spus doctorul Hong.

Vizionaţi momentul în care medicul a tras urina direct din vezică

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele