De multe ori filmele au ca sursă de inspiraţie persoane sau întâmplări din realitate. Despre Pedro Rodrigues, un criminal în serie din Brazilia, putem spune că se aseamănă cu celebrul personaj Dexter, dar care există în viaţa reală.

Acest ucigaş a omorât cel puţin 70 de alţi criminali de-a lungul „carierei” sale.[LadBible]

A fost asemănat cu Dexter Morgan, personajul din serialul „Dexter”, care era criminalist în cadrul Poliţiei din Miami şi ucidea infractori, considerând că doar aşa se poate înfăptui justiţia. Pedro Rodrigues nu este criminalist, precum Dexter, însă a ucis un număr apreciabil de infractori.

Numele Petrică Ucigaşul nu sună foarte bine în limba română pentru a ne referi la un ucigaş în serie. Din acest motiv, îl vom numi în continuare Pedrinho Matador, aşa cum este cunoscut în Brazilia şi în lumea întreagă.

Pedro Rodrigues, Dexter Morgan din viaţa reală

Pedro Rodigues s-a născut în anul 1954, la o fermă din orăşelul brazilian Santa Rita Do Sapucai. S-a născut cu un defect la cap, din cauza bătăilor primite de mama sa în timpul sarcinii, chiar de la tatăl lui. De asemenea, şi el a fost abuzat fizic de tatăl său în copilărie. Ironia face că tatăl său era poliţist.

Pedrinho povesteşte că a simţit prima dată dorinţa de a ucide la vârsta de 13 ani. Atunci a plănuit să-şi omoare verişorul şi să-l bage printr-o presă de trestie de zahăr. Nu a făcut acest lucru.

Crimele lui Dexter din viaţa reală

Prima crimă a lui Pedrinho Matador a fost comisă pe când acesta avea 14 ani. Victimă i-a fost vice-primarul oraşului Alfenas, care îl concediase pe tatăl său din funcţia de paznic al unei şcoli, fiind acuzat că ar fi furat mâncare de la cantină.

• CITEŞTE ŞI:  Otilia Cazimir: viaţa poetei şi iubirea secretă pentru George Topîrceanu

A luat o puşcă şi l-a împuşcat mortal pe vice-primar, chiar în faţa Primăriei. Mai mult, l-a ucis şi pe un alt paznic al şcolii la care lucra tatăl său, care ar fi fost adevăratul hoţ.

În mod miraculos, Pedrinho a reuşit să scape de poliţie, fugind din oraş. A ajuns în Sao Paulo. S-a obişnuit rapid cu noua sa viaţă din metropola braziliană şi chiar s-a îndrăgostit de o femeie pe nume Maria Aparecida Olympia.

A ucis din dragoste

Trăind într-o zonă periculoasă, iubita sa a fost prinsă într-un război al unor grupări interlope, fiind ucisă. Înnebunit de pierderea iubitei sale, Pedrinho a decis să se răzbune.

A comis un adevărat masacru chiar la nunta liderului grupării din care făceau parte şi cei care au ucis-o pe Maria.

Publicitate

A omorât 7 membri ai grupării, rănind grav alţi 16. Încă nu împlinise 18 ani la acel moment.

La câteva luni după acest masacru, Rodrigues a aflat că iubitul verişoarei sale a lăsat-o gravidă pe aceasta, însă refuza să se căsătorească cu ea. Într-un acces de furie, l-a împuşcat mortal.

Şi-a ucis tatăl

Următoarea crimă avea să fie comisă tot din răzbunare. Traumele din copilărie l-au urmărit toată viaţa.

Atunci când a aflat că tatăl său a omorât-o pe mama sa cu o macetă, a decis să-l ucidă pentru a face dreptate. L-a vizitat pe tatăl său în închisoare. Acolo l-a ucis, înjunghiindu-l de 22 de ori. Mai mult decât atât, i-a scos inima din piept, iar unii deţinuţi susţin că a muşcat din ea. Acest lucru poate fi o exagerare pentru a-i amplifica monstruozitatea, însă nu este exclus să se fi întâmplat în realitate.

• CITEŞTE ŞI:  Moartea misterioasă a lui Aurel Vlaicu, la doar 30 de ani

Crimă în maşina de poliţie

După această crimă a fost arestat. Era anul 1973.

Fiind transportat cu o maşină de poliţie împreună cu alţi doi infractori, Pedrinho a aflat că unul dintre aceştia era un violator care făcuse multe victime. Ajunşi la secţie, poliţiştii au constatat că Pedrinho îl ucisese pe violator chiar în maşina de poliţie.

Pe braţul stâng Pedrinho are tatuat mesajul „Iubesc să ucid”

Condamnat şi eliberat

A fost condamnat în total la 528 de ani de închisoare pentru aceste crime.

Ca şi România, Brazilia nu aplică pedeapsa capitală. Închisoare pe viaţă în Brazilia înseamnă maxim 30 de ani.

În închisoare, Pedrinho Matador a continuat să ucidă infractori.

Acest lucru i-a adus mulţi duşmani în spatele gratiilor, însă a reuşit să supravieţuiască.

Crimele din închisoare i-au adus un spor la pedeapsă de doar 4 ani. Pedrinho Matador a fost eliberat în anul 2007, după 34 de ani de detenţie.

În anul 2011, în urma unui scandal la locul de muncă, Pedrinho a fost arestat şi condamnat din nou pentru ameninţare şi sechestrare de persoane. A fost eliberat în anul 2018.

De atunci, Pedrinho Matador se ocupă de canalul său de YouTube[Legătură externă], unde are peste 130.000 de abonaţi şi milioane de vizualizări. De asemenea, plănuieşte să realizeze un documentar în care să-şi prezinte viaţa.

Pe aceeaşi temă:

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Teoria Pădurii Întunecate: ipoteza înfricoşătoare care explică de ce extratereştrii nu ne-au contactat până în prezent

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele