Cum ai reacţiona dacă ţi-aş spune că maşinile au semnalizări pentru a fi folosite? Ai fi şocat, nu?

Sunt multe lucruri care mă enervează în trafic, dar nu-i suport deloc pe cei care nu semnalizează. Pur şi simplu mă disperă când văd prostul că schimbă direcţia de mers sau se opreşte deodată ca un dobitoc, fără să se obosească să-şi mişte puţin degetele pentru a-mi arăta ce vrea să facă.

Nu că m-ar interesa prea tare ce face, dar n-ar fi ok să mă izbesc în el, practic fără să am vreo vină.

A semnaliza e un semn de respect

Pe lângă faptul că e o măsură de siguranţă, faptul că semnalizezi e şi un semn de respect. Adică mă anunţi: „vezi că intru în sensul giratoriu şi apoi ies pe a doua, la dreapta”. Dar nu, dobitocii nu semnalizează, ca nu cumva să le obosească degeţelele.

soferi cretini

O altă categorie de şoferi enervanţi sunt cei care depăşesc o coloană şi apoi aşteaptă ca cineva să le dea voie să intre din nou pe sensul de mers. Păi dacă vezi că stă atâta lume la rând, te trezeşti tu mare geniu să treci pe lângă ei?! Crezi că dacă aveau cum să meargă mai departe, mai stăteau ei la rând?

Nu parca ca un bou, că încurci traficul

Chiar în această seară am mers într-un mall şi am zis să intru şi eu în parcare, dacă tot există. Bineînţeles că era aglomerat, că toată lumea face cumpărături fără rost în această perioadă. Urcând spre etajul I, aud claxoane şi văd că se înaintează greu.

• CITEŞTE ŞI:  Cum să scapi de acnee, folosind un tratament cu salată verde

Când ajung, în sfârşit, să intru pe etaj, am zis că-mi explodează venele. Un cretin a parcat fix în curbă, imaginându-şi că este loc pentru o maşină pe lângă el. Boule, dacă ai văzut că e aglomerat, nu te-ai gândit că pot circula maşini din ambele sensuri?! Să fie treaba bună, după modelul dobitocului, până la ultimul etaj, în fiecare curbă era parcat cel puţin un cretin.

Ultimii pe care îi amintesc, deşi mai sunt câteva specimene de şoferi cretini, sunt aceia care încep să claxoneze în disperare la semafor, FIX când se face verde. Atunci când se face verde şi trec secunde bune, iar cel din faţă doarme, da, poţi să faci un bliţ şi eventual un claxon scurt, pentru a-i atrage atenţia adormitului. Dar nu claxona ca un retardat, că n-o să te înjure numai cel din faţa ta, ci şi alţii care nu suportă şoferii cretini…

Pe tine ce fel de şoferi te disperă?

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

11 Comentarii

 1. ma enerveaza cei care au nevoie de mai mult de doua secunde pentru a baga in viteza si a demara atunci cand apare culoarea verde a semaforului ,cei care nu semnalizeaza ,cei care parcheza unde nu au voie si pun avariile ,cei care merg cu 40 s-au mai putini km/ph ,desi amenda se da dupa 60 m/ph ,taximetristii cand opresc in mijlocul drumului sa-si ia clientul comod care la vreo 20 m este un loc unde se poate parca o masina ,cei care lasa masina la pompa dupa ce au alimentat si vor sa-si ia rovigneta ,cei care parcheza pe doua locuri desi au un ,,gigant ” de matiz sau ceva asemanator,cam atat deocamdata !

 2. Eu am multe sensuri giratorii. In aceste sensuri, in 90 la suta din cazuri, cineva imi taie calea indiferent pe ce banda sunt. Majoritatea sensurilor au doua benzi. Daca intru si am alaturi pe cineva, trebuie sa fiu foarte atent. De multe ori am scapat ca prin urechile acului pentru ca altii nu pot tine banda.
  Asta mi se pare foarte stresant…
  Si mai sunt idiotii cu xenon, tarhon sau etanol … ce si-au pus in becurile pe care parca intentionat le-au calibrat sa orbeasca tot ce vine din contrasens. Si tot acelasi tip de idioti care sunt cu masini inalte … noaptea sunt criminali pe drum …

 3. Pe mine ma supara cei care merg in spatele meu la 30 cm distanta de mine in afara localitatii si nici nu depasesc desi au ocazia. Nu mai spun de cei care habar nu au sa intre si sa iasa din sensul giratoriu. Plus idiotii care vorbes la telefon si nu dau prioritate pietonilor.Zilnic vad asemenea specimene.

 4. Publicitate
  • Da, văd că pe nici unu nu vă interesează atunci când într-o intersecție nedirijata nu se acordă prioritatea de dreapta sau mai rău atunci când într-o intersecție de străzi una dintre străzi este ambuteiaj, iar boii continuie să înainteze, fără a lăsa intersecția liberă pentru a se circula pe cealaltă stradă..

 5. sa fiu a dracu ,oricand se da o stire de aceasta, numai soferi adevarati ce critica vad, dar multi nici nu stiu ordinea la pedale la masini, sau la ce folosesc fiecare in parte.

 6. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele