Acasă General Blogger De ce este sinceritatea un defect când vrei să te angajezi

De ce este sinceritatea un defect când vrei să te angajezi

725
0

Dacă ai rezistat tentaţiei de a sta în şomaj, ori a cere ajutor social şi avut vreodată intenţia să-ţi cauţi un loc de muncă, sunt şanse mari să fi ajuns şi la un interviu de angajare.

Intri în clădire, plin de emoţii şi, crezând că cineva te va aştepta cu nerăbdare, trăieşti prima dezamăgire atunci când vezi câteva zeci de persoane întrebând în stânga şi în dreapta unde trebuie să ajungă pentru acelaşi interviu la care ai venit şi tu.

Într-un final, după ce ai stat la coadă, la camera 804, intri în sala de interviu. Acolo, în funcţie postul pentru care ai venit, vei intra singur sau împreună cu alţi 14 inşi, te va aştepta o comisie formată din 3, sau te va aştepta un singur individ etc etc.


Citeşte şi: Descrierea perfectă a studentului român


După ce ai citit toate porcăriile de pe net cu privire la ce trebuie să faci la un interviu, sfaturi despre cum să te îmbraci, cum să respiri, unde să te uiţi, cum să-ţi baţi copiii înainte şi după interviu şi alte lucruri foarte interesante, scrise de oameni care au reuşit în viaţă şi care nu scriu toate tâmpeniile alea pentru că sunt morţi de foame, ci pentru că vor să te ajute, începi să răspunzi la întrebările comisiei.

Urmează 10 minute de discuţii utopice despre cât de minunat este locul de muncă, cât de bun eşti tu şi cât de bine vor merge lucrurile după angajare.

La finalul interviului, dacă simţi că după celebra formulă “te vom contacta noi”, nu vei fi contactat niciodată, atunci vei realiza cât de important este să minţi.

Angajatorii vor să fie minţiţi.

Cum să răspunzi la întrebări

“De ce îţi doreşti acest post?”

Evident, nu poţi răspunde că, în cazul în care nu-ţi găseşti ceva de muncă, orice, următorul pas ar fi să te apuci de prostii ori să devii boschetar.

De asemenea, nu poţi spune nici că ai fost concediat şi că asta ar fi cea mai la îndemână opţiune. Trebuie să minţi. Trebuie să te arăţi încrezător şi să le explici oamenilor cât de potrivit eşti pentru postul respectiv.

“Unde te vezi în 5 ani?”

Normal că nu-ţi doreşti să rămâi pe aceeaşi poziţie pentru care te milogeşti acum să fii acceptat. Dar, sigur vei creşte în ochii lor dacă le spui cât de mult îţi doreşti să avansezi în cadrul companiei şi să-ţi dezvolţi abilităţile astfel încât să oferi tot ce este mai bun în tine pentru dezvoltarea durabilă a companiei.

“Care este cea mai mare slăbiciune a ta?”

Dacă te loveşte sinceritatea, aici o vei da în bară separat. Nu eşti la psiholog, încât să-ţi faci o analiză a personalităţii şi să te descarci în faţa lor. Dacă le spui că “uneori” bei până-ţi rămân adidaşii mici sau că eşti atât de dezordonat încât îţi ia 10 minute pentru a găsi mouse-ul pe birou, s-ar putea să nu faci o impresie prea bună.

Le spui: “Domnilor, slăbiciunea mea este că nu pot lăsa lucrurile să iasă din mână mea până nu ies perfect. Dacă a fi perfecţionist este un punct slab, atunci cred că acesta este”. Ori altă minciună gogonată.

Nu te gândi că faci vreun păcat că minţi într-o astfel de situaţie. Contează impresia pe care o faci şi imaginea pe care începi să o proiectezi în mintea posibilului tău viitor angajat. După ce obţii postul, ţine doar de tine dacă vrei să faci performanţă sau nu.

Aşadar, dacă vrei într-adevăr jobul respectiv, sfatul meu e să minţi. Minte inteligent şi totul va fi bine!

intrebari de la interviul de angajare
Ce se poate întâmpla dacă eşti sincer la interviu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here