Acasă General Blogger De ce este aglomerat mereu la taxe şi impozite şi la evidenţa...

De ce este aglomerat mereu la taxe şi impozite şi la evidenţa populaţiei? Răspunsul este simplu!

248
0

În instituţiile de stat vi se pare că este mereu foarte aglomerat pentru că mergeţi ca la întâlnire… toţi odată! Fie că este vorba de instituţii subunităţi ale ANAF, fie că e vorba de birouri de evidenţă a populaţiei ori de ghişeele pentru eliberarea cazierelor judiciare din unităţile de poliţie, “trendul” este în general acelaşi: aglomerat până la refuz în prima parte a zilei, iar în ultimele 3-4 ore de program… bate vântul.Oameni buni, care este ideea? La pensionari înţeleg, stau prea mult degeaba şi se plictisesc, au energie şi consideră util să o consume dimineaţa mergând să mai plătească un impozit, să mai schimbe un buletin :-), dar la oamenii care muncesc 8-16 ori în ture, chiar nu înţeleg care e faza. Am fost într-un birou de evidenţă a populaţiei din Bucureşti în 5 zile la rând la ora 15.30, de fiecare dată era gol. Ei bine, românii noştri stau dimineaţa, în schimb, la coadă încă dinainte să se deschidă. Fraţilor, la pâine înţeleg, la covrigi la fel, că seară nu mai sunt la fel, dar aici? Poate există o explicaţie logică pe care eu nu o înţeleg sau pe care nu am intuit-o şi aş fi bucuroasă să o citesc în comentarii!

Am cerut o părere şi unei fete drăguţe, funcţionar public la biroul respectiv de evidenţă a populaţiei, iar răspunsul a fost pe măsura aşteptărilor mele: “Nu ştiu, cred că a rămas obiceiul de pe vremea răposatului, ori pur şi simplu le e mai uşor dimineaţa să scape de la muncă sau din alte locuri care-i ţin ocupaţi. Sunt şi zile în care e foarte aglomerat până la finalul programului, dar atunci e plin aici toată ziua. Niciodată nu o să vezi locul ăsta liber dimineaţa şi după-amiaza aglomerat.”

La evidenţa populaţiei, taxe şi impozite şi cazier, din câte ştiu eu, cel puţin în Bucureşti, avem şi program prelungit miercuri, până la ora 18.00.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here