În istoria universală fiecare ţară şi-a adus aportul la evolutia societăţii, progresul tehnologic şi al gândirii, creându-se idei şi bunuri de care se bucură toata omenirea. Grecii au dat cei mai mari filosofi, italienii pizza şi cei mai mari pictori, englezii locomotiva pe abur, românii stiloul, chinezii hârtia, americanii telefonul şi exemplele pot continua… Astăzi nici nu ne putem închipui viaţa fără toate aceste invenţii.

Şi totuşi cu ce se deosebeşte Coreea de Nord de restul ţărilor de pe Planetă?

Păi sunt unele chestiuni care se pot întâmpla doar în acea ţară. Spre exemplu:

E singurul stat care ameninţă SUA cu bomba nucleară, deşi singurul arsenal pe care îl deţin este format din artificii şi petarde made in China.

Doar aici oamenii au fost împuşcaţi pentru că nu şi-au plâns conducătorul. Paradoxul este că unii au fost împuşcaţi că l-au jelit prea tare.

E unica ţară din lume unde toţi bărbaţii sunt obligaţi să se tundă ca preşedintele ţării, iar femeile ca nevasta acestuia.

Citeşte şi: Nord-coreenii obligaţi să se tundă ca nişte bişniţari chinezi

E singurul loc de pe planetă unde toţi cetăţenii cred că echipa lor naţională de fotbal a câştigat Campionatul Mondial de fotbal din 2014, fără să ştie că nici măcar nu au participat la această competiţie.

Doar în bugetul Coreei de Nord cheltuielile cu băutura sefului statului le depăşesc pe cele pentru investiţii în infrastructura.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele