Spre deosebire de personajele sale din romanele şi povestirile publicate, printre care se află şi „Cum să-ţi omori soţul”, autoarea Nancy Crampton-Brophy nu a reuşit să scape de pedeapsă după uciderea soţului său.

Ironia face ca autoarea povestirii „Cum să-ţi omori soţul” să fi fost condamnată după ce chiar ea însăşi şi-a omorât soţul. Nancy Crampton-Brophy a fost găsită vinovată pentru comiterea infracţiunii de omor, fiind condamnată la închisoare pe viaţă.

Nancy Crampton-Brophy este o scriitoare din statul american Oregon, în vârsta de 71 de ani.[sursa]

cum să-ţi omori soţul
Nancy şi soţul său, Daniel Brophy

Autoarea povestirii „Cum să-ţi omori soţul” condamnată pentru uciderea soţului

Nancy a fost căsătorită cu Daniel Brophy timp de aproape 27 de ani. Bărbatul era bucătar şi lucra la Institutul Culinar Oregon, din sud-vestul orașului Portland, acolo unde preda cursuri de gătit. Avea 63 de ani în anul 2018, atunci când a fost ucis.

În faţa instanţei, procurorii au arătat că Daniel a fost împuşcat de două ori. O dată în spate, în timp ce stătea în faţa unei chiuvete, şi o dată în piept, de la mică distanţă.

Din cercetări a rezultat faptul că cei doi soţi nu aveau o situaţie financiară prea bună, având în vedere că romanele lui Nancy nu se vindeau prea bine. Mai mult decât atât, Daniel avea o poliţă de asigurare de viaţă de circa 1,5 milioane de dolari. Acesta ar putea fi şi motivul din spatele crimei.

Nancy a deținut același model de armă folosit pentru uciderea soțului ei. De asemenea, a fost văzută pe imaginile de pe camerele de supraveghere în timp ce conducea către și dinspre institutul culinar. Cu toate acestea, Poliția nu a găsit arma cu care a fost ucis Daniel Brophy. Procurorii au spus că femeia a înlocuit țeava pistolului folosit în atac, după care l-a aruncat.

• CITEŞTE ŞI:  Marta Vasiliu, trimisă în Siberia la doar 16 ani, din cauza unor poze "incriminatoare"

Nancy a declarat în apărarea sa că, din punct de vedere financiar i-ar fi fost mai bine dacă soţul său era în viaţă. Aceasta spune că e o coincidenţă că a trecut cu maşina prin apropierea locului în care a fost ucis soţul său şi că nu ea este autoarea crimei.

În anul 2011, Nancy a scris o povestire intitualtă, în mod ironic, „Cum să-ţi ucizi soţul”. De asemenea, povestirea a fost publicată şi pe blogul său, însoţită de câteva comentarii pe marginea subiectului.

„Ca scriitoare de romane de suspans, petrec foarte mult timp gândindu-mă la crime. Aşadar, mă gândesc și la procedurile urmate de poliție în aceste cazuri.” Astfel își începea Nancy Crampton-Brophy articolul.

„Divorțurile sunt scumpe. Ești sigură că vrei să îți împarți avuția la partaj?”, argumenta scriitoarea în articolul publicat pe blog. „Lucrul pe care îl știu despre crimă este că fiecare dintre noi poate ajunge acolo când este împins suficient de departe.”, a mai scris ea în eseul care a fost șters între timp.

Publicitate

Un juriu format din 12 membri a declarat-o vinovată pentru infracţiunea de omor. Au deliberat doar două zile şi nu a fost nevoie ca juraţii să citească povestirea autoarei „Cum să-ţi omori soţul” pentru a lua decizia.

Nancy Crampton-Brophy a fost condamnată la închisoare pe viaţă, cu posibilitate de eliberare condiţionată după 25 de ani.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele