Cu toţii admirăm arhitectura veche şi minuţiozitatea constructorilor din trecut. Dar de multe ori ne întrebăm cum erau construite clădirile şi podurile impresionante, având în vedere că tehnologia nu era de partea înaintaşilor noştri.

Răspunsul este o combinaţie între pricepere, răbdare şi ingeniozitate.

O animaţie grafică a arhitectului Tomáš Musílek[sursa] ne arată modul uimitor în care a fost construit Podul Carol din Praga, Cehia.

Construcţia acestui pod a început în anul 1357 şi s-a încheiat în anul 1402.

A fost nevoie de 45 de ani pentru finalizarea construcţiei.

Podul Carol, Praga

Cum erau construite podurile în trecut

Podul Carol a fost construit peste râul Moldau, din Praga, fiind o destinaţie turistică importantă pentru capitala Republicii Cehe.

Podul se numea iniţial Podul de Piatră, fiind redenumit în anul 1870, purtând numele regelui de atunci.

Podul Carol are o lungime de 616m şi o lăţime de 10m.

Podul are 3 turnuri şi este decorat cu 30 de statui, majoritatea în stil baroc, adăugate la circa 300 de ani de la finalizarea construcţiei.

Podul nu a fost un proiect nou. Construcţia a fost realizată pentru a înlocui Podul Judith, grav avariat de o inundaţie la mijlocul secolului al XII-lea.

Vizionaţi în materialul video de mai jos modul în care a fost construit Podul Carol şi tehnicile ingenioase ale constructorilor din trecut.

Publicitate
Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Asteroidul care ar putea conține elemente din afara tabelului periodic: misterele 33 Polyhymnia

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele