În această perioadă dificilă, angajaţii din domeniul sanitar sunt printre cei mai expuşi şi mai solicitaţi. Dar v-aţi întrebat vreodată cum arată mâinile unui cadru medical după o tură la serviciu?

La Spitalul Județean de Urgență Suceava, asistentele, infirmierele sau medicii care fac gardă lucrează în ture de 12 ore.

Nu doar acolo situaţia este astfel. Multe spitale din ţară se confruntă cu grave probleme de personal, oamenii fiind infectaţi cu noul coronavirus.

Aceştia poartă un combinezon, o capelină, o mască și trei rânduri de mănuși una peste alta. Pe sub combinezon e costumul de asistentă sau infirmieră.

Deşi li s-a spus că programul va fi de 6 sau 8 ore, din cauza lipsei de personal, lucrurile s-au schimbat.

Câteva dintre experienţele trăite de cadrele medicale în această perioadă:

  • ”Ăștia care am rămas facem 12 ore. Suntem pe front, că ceilalți nu sunt disponibili.”
  • ”Eu dacă vin la serviciu pe o tură de 12 ore, trebuie să vin cu două costume de infirmieră sau de asistentă, două perechi de chiloți, două perechi de sutiene. Trebuie să vin cu o pungă de haine cu mine. După jumătate de oră, încep să curgă sudorile.”
  • ”Eu când mă dezbrac la final, curge apă din costum.”
  • ”Nu se dau costume în plus la toată lumea. Standard e un costum pe zi.” ”Dacă ar fi un program mai scurt nu am ieși cu mâinile alea.”
mâinile unui cadru medical
Astfel arată mâinile unui cadru medical după o tură de muncă.

”Picioarele nu vi le arăt cum sunt că mi-e rușine”, spune persoana care a făcut fotografiile.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele