Crimă în stil mafiot în Bacău. Un tânăr a fost împuşcat mortal într-o scară de bloc din Bacău, de pe starda Alecu Russo. Asupra sa au fost trase mai multe focuri de armă.

Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre reglarea unor conturi în stil mafiot.[Ştirile ProTV]

Anchetatorii au aflat că pe tânăr îl cheamă Iulian Cezar Oancea, cu un trecut infracţional impresionant.

Tânărul a fost trimis în judecată la începutul anului 2019, pentru fapte comise în perioada 2013-2015, atunci când hackerul avea 12-14 ani.[Adevărul]

A fost trimis în judecată de DIICOT pentru că a spart conturi bancare furând în jur de 100.000 de euro.

El a mai fost condamnat în trecut, de instanţe din Bacău şi Cluj pentru fapte similare.

A fost eliberat condiţionat în anul 2018 dintr-un centru de reeducare a minorilor.

Cezar Oancea a povestit acum câţiva ani într-un articol publicat pe blogul său că aventura lui infracţională a pornit la vârsta de 6 ani. Atunci când părinţii i-au cumpărat un calculator.

Cum s-a apucat de fraude

„Am găsit coduri RP gratuite. Ca idee, punctele RP sunt puncte plătite într-un joc numit League of Legends. Coduri despre care nu ştiam la acel moment că au fost achiziţionate de un tip dubios de pe un site de carding şi care le-a postat acolo ca să atragă clienţi pentru serviciile pe care le oferea.

Chestia asta m-a prins, mi-a plăcut şi am început să aprofundez. M-a atras în special gamingul şi am făcut şi ceva programare web (html, css, js).” povestea Iulian pe blogul său, după ce a fost eliberat din centrul de reeducare.

„Am învăţat cum să obţin date de identificare ale cardurilor bancare online, cum şi unde pot să le folosesc, cum să identific şi să profit de vulnerabilităţi ale serverelor online pentru a obţine genul ăsta de date şi alte lucruri de genul ăsta.

Chestia asta chiar m-a prins rău de tot şi după ceva timp tot ceea ce făceam în fiecare zi era legat doar de lucrurile astea şi încercam să îmi perfecţionez cât mai mult metodele de fraudare pentru a obţine un profit cât mai mare”, a mai scris tânărul pe blog.Ucigaşul a fost arestat în Franţa

Încă nu se ştie exact, dar cel mai probabil această crimă comisă în stil mafiot în municipiul Bacău are legătură cu activităţile desfăşurate de tânăr.

După aproape două luni de investigaţii, poliţiştii au identificat un suspect.

Un bărbat de 46 de ani, fost luptător K1, a fost arestat în Franţa, la solicitarea autorităţilor române.

Bărbatul a fost găsit într-o suburbie a Parisului şi urmează să fie adus în România, sub escorta Armatei Franceze.

Povestea lui Iulian prezentată într-un documentar Recorder (min. 00:35)

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele