Un cioban dispărut de mai bine de un an, declarat mort de autorităţi, a apărut din senin şi şi-a contactat familia.

Mai mult decât atât, în locul lui Vasile Neprea, ciobanul dispărut, a fost îngropată o altă persoană, care îşi luase singură viaţa.

Situaţia bizară a avut loc într-o comună din judeţul Gorj. Acum polițiștii trebuie să afle cine este cel îngropat în numele ciobanului.[sursa]

În anul 2018, Vasile Neprea era cioban la o stână din județul Hunedoara.

Într-o bună zi, a plecat fără să anunțe pe nimeni și fără să-și ia telefonul mobil cu el.

Familia, care locuiește în comuna Bolboși, din județul Gorj, l-a dat dispărut.

Câteva luni mai târziu, polițiștii au găsit un bărbat spânzurat. Le-au chemat pe rudele ciobanului, iar fratele acestuia a recunoscut cadavrul.

“Eu nu l-am văzut, nu m-a lăsat că n-am putut să rezist, dar a fost fiul meu și l-am adus acasă, l-am îngropat, i-am făcut ce a trebuit și asta e.“, a declarat Ioana Neprea, mama ciobanului dispărut.

Cioban declarat mort, apărut din senin

După alte câteva luni, Vasile Neprea s-a interesat de familia lui.

“A telefonat la primărie: că mama mai trăiește? Da’ primaru’: păi cine sunteți? Sunt Neprea Vasile, de la conace, fiul lui Neprea Ioana. Trăiește! Vă duceți și spuneți că eu sunt viu.“, a mai spus mama bărbatului.

“În anul 2019, prin vară, prin luna august a sunat la noi la Primărie pe fix, eu am rămas la vremea respectivă surprins știind că e decedat.“, a declarat Gheorghe Bilea, fostul primar al comunei.

Bărbatul nu a vrut să ofere explicații pentru dispariția sa.

“Apoi, mulți au luat legătura. Nu le venea să creadă că sunt viu, până am vorbit cu ei pe camere, le-am trimis poze.“, a declarat Vasile Neprea.

În ceea ce îl privește pe bărbatul înmormântat de familia Neprea, poliția din Hunedoara a reluat ancheta.

“Cadavrul a fost exhumat. I-au fost prelevate probe în vederea stabilirii profilului genetic, iar în momentul de față polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a identității cadavrului.“, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Vasile Neprea muncește acum la o stână din județul Timiș și așteaptă ca o instanță să îl declare în viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here