Cel mai singuratic elefant din lume, ţinut captiv într-o mică incintă a grădinei zoologice din Pakistan timp de mai bine de 35 de ani a fost în sfârşit eliberat.

Decizia a venit ca urmare a unei campanii lansată de activiștii pentru drepturile animalelor.

Un elefant ținut captiv singur într-o mică incintă dintr-o grădină zoologică pakistaneză va fi lăsat în libertate.

O campanie a activiștilor pentru bunăstarea animalelor a făcut posibil acest lucru, urmând a i se asigura condiţii mai bune în altă parte.[Daily Mail]

Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume” de către susținătorii săi, Kaavan trăieşte la o grădină zoologică din capitala pakistaneză Islamabad de mai bine de 35 de ani.

Elefantul Kavaan va fi elbierat după 35 de ani

Martin Bauer, purtător de cuvânt al Four Paws, a declarat că elefantului i s-a acordat în sfârșit aprobarea medicală pentru a călători. Cel mai probabil va ajunge în Cambodgia, unde va trăi în condiții mai bune.

Elefanul supraponderal Kaavan a fost supus unui examen medical complet.

În luna mai, Înalta Curte de Justiţie din Pakistan a ordonat închiderea Grădinii Zoologice Marghazar, din cauza condițiilor oribile ale sistemului neglijent faţă de animale.

Salvarea lui Kaavan a atras atenția activiștilor de animale din întreaga lume și a vedetelor. Inclusiv cântăreața americană Cher a participat în campanie pentru mutarea animalului.

„Din păcate, salvarea vine prea târziu pentru doi lei. Aceştia au murit în timpul unei tentative de transfer la sfârșitul lunii iulie. Îngrijitorii de animale au produs un incendiu în incinta lor pentru a-i forța să intre în lăzile de transport.”, a mai spus Martin Bauer.

• CITEŞTE ŞI:  25 de curiozităţi despre ornitorinc, mamiferul bizar cu cioc de raţă, gheare de reptilă şi venin

Examenul medical a arătat că elefantul era supraponderal, chiar dacă prezenta semne de malnutriție.

Publicitate
https://www.youtube.com/watch?v=h1UxxKcsDhw
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele