Fie că vorbim de benzi desenate, filme, jocuri video sau chiar cărţi, cu toţii avem cel puţin un personaj preferat în care ne regăsim.

Astfel a apărut cosplay-ul. Chiar dacă termentul poate ţi-e neclar, cu siguranţă ştii despre ce vorbesc. Se traduce oarecum „joaca de-a costumele”. Acum e clar, nu-i aşa?

Ce este cosplay

Cosplay este prescurtarea cuvintelor englezești costume play („joc costumat”), care reprezintă o formă de artă performance escapistă apărută în Japonia, în care participanții se costumează în personaje din manga, anime, jocuri video, cărți cu benzi desenate, filme etc.

Cu toate că există magazine care vând costume pentru cosplay, deseori costumele sunt confecționate de către participanții înșiși, care în afară de costum folosesc peruci, lentile de contact colorate, tatuaje temporare etc. pentru a imita cât mai fidel personajul respectiv.

În Japonia există școli cosplay (cursuri de o jumătate de an sau de un an), unde elevii învață cele necesare pentru cosplay: designul costumelor, machiaj, coafuri, pozare etc. E o artă în toată regula!

Tot în Japonia, încă din 2003 are loc World Cosplay Summit, un eveniment la care pot fi admirate cele mai tari ţinute.

De ce se practică cosplay-ul

Cosplay-ul nu este doar despre costume. E vorba despre exprimarea unei laturi mai nebuneşti a fiecărui tip care alege să practice această artă. De asemenea, prin cosplay se pot regăsi persoane care au aceleaşi pasiuni, se formează adevărate comunităţi.

Fiecare individ îşi vede eroul într-un anume fel. Se transpune practic în acel personaj, cu o influenţă a personalităţii sale. De aceea acelaşi personaj poate fi văzut sub nenumărate înfăţişări create de fani, fiecare uimitoare în felul său.

• CITEŞTE ŞI:  La începutul secolului XX, în SUA copiii puteau fi trimişi prin Poştă

Pentru unii cosplay înseamnă socializare, pentru alţii este o adevărată provocare să creeze un costum care să atragă toate privirile.

Cum această formă de artă a luat un avânt uriaş în ultimii ani, este clar că trebuia să aibă o influenţă şi reprezentantele sexului frumos. Bineînţeles, încă de la început femeile au fost protagoniste în această mişcare, însă în ultima perioadă doamnele şi domnişoarele au decis că pot face un adevărat spectacol sexy din cosplay.

Publicitate

Hai să vedem câteva exempleContinuarea pe pagina următoare

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele