Comandamentul de apărare aerospaţială din America de Nord (NORAD) şi Comandamentul de Nord al SUA (NORTHCOM) au organizat o şedinţă în care au informat publicul că echipele responsabile de securitatea naţională se izolează în buncăre subterane din Munţii Cheyenne, Colorado, pe fondul pandemiei produse de virusul Wuhan.

Generalul Terrence O’Shaughnessy al Forţelor Aeriene, care comandă NORAD şi NORTHCOM, a declarat reporterilor că personalul esenţial este mutat de la Baza Forţelor Aeriene Peterson din Colorado.

Acolo există un complex de buncăre subterane, care se află la 40 de km distanţă, în Cheyenne.[The Mind Unleashed]

Instalaţia se află la peste 2000 de metri sub pământ şi poate supravieţui unei explozii nucleare de 30 de megatone.

NORAD şi NORTHCOM au folosit deja aproximativ 30% din instalaţia subterană, potrivit The Drive.

Echipe pentru continuitatea Guvernului în buncăre subterane

Dacă personalul de la Cheyenne se va infecta, există o a treia echipă de oficiali militari care operează la o altă unitate care poate prelua comanda de la distanţă.

Această strategie este folosită pentru asigurarea „continuităţii Guvernului”.

Acest plan se activează în caz de urgenţă majoră şi are ca scop ajutorarea autorităţilor pentru a menţine controlul regiunii.

Numărul de cazuri a crescut alarmant în ultimele zile atât la nivel mondial, dar mai ales în SUA.

Preşedintele Trump a semnat un ordin executiv, permiţând departamentelor de apărare şi securitate internă să activeze Garda Naţională şi rezerviştii pentru a lupta împotriva focarului de coronavirus din SUA.

SUA se află în „faza de accelerare” a focarului, ceea ce înseamnă că epidemia se va agrava.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Dictatura muzicală: Ţara în care cetăţenii sunt obligaţi să asculte la nunţi doar melodii compuse de fostul conducător
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele