Pandemia de coronavirus care a cuprins întregul mapamond n-ar fi trebuit să ne ia pe nepregătite.

În anul 2015, Bill Gates a avertizat că ne așteaptă vremuri grele dacă nu se investește în sistemul sanitar: ”Nu suntem pregătiți pentru următoarea pandemie!” [Buzz Feed]

Bill Gates la o conferinţă Ted, în anul 2015: „Nu suntem pregătiţi pentru următoarea pandemie.”

Bill Gates: „Nu rachetele, ci microbii”

”Când eram copil, dezastrul de care ne temeam cel mai mult era războiul nuclear. De aceea țineam un butoi în beci, plin cu conserve și apă. În caz de atac nuclear urma să coborâm, să ne adăpostim și să mâncăm din butoi. Astăzi, pericolul cel mai mare de catastrofă mondială nu este războiul nuclear, ci un virus mortal. Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!”, spunea CEO-ul companiei Microsoft în urmă cu cinci ani, în cadrul unei conferințe TED.

În discursul său din anul 2015, Bill Gates a mai spus că omenirea ar trebui să ia în serios această amenințare.

Altfel, următoarea pandemie va face mult mai multe victime decât EBOLA. Acest virus a ucis peste 10.000 de oameni în anul 2014, în Africa.

Bill Gates a estimat că un astfel de eveniment poate duce la moartea a peste 30 de milioane de oameni.

Discursul lui Bill Gates din anul 2015:

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Experimentul Stanford - zona întunecată a psihicului uman

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele